BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  DÜNYA

Meğer ABD geri adım atmamış İsrail'e gidiyor

ABD Başkan Yardımcısı Pence'nin 19 Aralık'ta ertelediği İsrail ziyaretini 14 Ocak'ta yağacağı açıklandı. Pence'nin ziyareti ertelemesi Kudüs kararından geri adım olarak yorumlanmıştı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı sonrası gerilimin zirveye çıkmasıyla Ortadoğu ziyaretini erteleyen ABD Başkan Yardımcısı, seyahat tarihini 14 Ocak olarak ilan etti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 19 Aralık'ta ertelediği ziyareti ocak ayı ortasında yapacak ve İsrail'e gidecek. 

Pence, Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından gerilen bölgeye yönelik ziyaretini ertelemişti. Ertelemeye gerekçe olarak ise, Kongre'de görüşülen vergi yasası gösterilmişti. 

İSRAİL PARLAMENTOSU'NDA KONUŞACAK: Başkan Yardımcısı Pence'in seyahati 14 Ocak'ta başlayacak, önce Mısır'a gidecek ardından İsrail'e geçecek. Pence'nin İsrail Parlamentosu Knesset'e hitap etmesi bekleniyor.

GERİ ADIM OLARAK YORUMLANMIŞTI AMA...: Amerika'nın Kudüs kararını almasının ardından başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden tepki dile getirildi. İslam İşbirliği Teşkilatı Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etti. Bu gelişmeler yaşanırken Pence'nin İsrail ziyaretini erteleme kararı alması 'ABD geri adım attı' yorumlarına neden olmuştu.