BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Medyanın yeni Starı

Star'a son noktayı koyan Özmen iddialı geliyor. Özmen gazeteyi yeni transferlerle daha güçlü hale getirecek!

Abone ol

Star Gazetesi'ne verdiği 5 milyon dolarlık teklifini 8 milyon dolara çıkararak, satışa son noktayı koyan Kıbrıslı İşadamı Ali Safa Özmen Türkiye'de hem medya hem de inşaat alanında yatırımlara hazırlanıyor. Medya gruplarından bazılarının ortaklık için teklif getirdiğini söyleyen Özman, inşaat yatırımlarına ise lüks konutlarla başlayacağını söyledi. Özman, Star Gazetesi'ne yapacağı toplam yatırımı ise 20 milyon dolar olarak açıkladı. Safa'nın hedefleri arasında televizyon kanalı da var.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Star Gazetesi'nin devir işlemleri için çalışmalara başladığını belirten Ali Safa Özmen, Star Gazetesi'nin satışı için açılan ihaleyi 5 milyon 150 bin dolar teklifle kazanmıştı. Ancak TMSF'nin teklifi yeterli bulmaması üzerine önce satışın iptal etmeyi gündeme geldi. Daha sonra TMSF'nin fiyatı artırma teklifini kabul eden Safa, gazeteyi 8 milyon dolara almaya hak kazandı.
İngiltere'den görüştüğümüz Ali Özmen Safa, şimdi Türkiye ile İngiltere arasında mekik dokuyor. Geçen pazar günü TMSF ile son ayrıntıları görüşmek üzere Türkiye'ye geldiğini söyleyen Safa, 27 Mart'ta ise imza tarihini netleştirmek için Türkiye'ye geleceğini belirtti. "İmzalar atılmadan 'Bu iş bitti' diyemiyorum" diyen Safa, satışla ilgili bir sorun kalmadığı için imzaların atılmasında bir gecikme beklemediğini kaydetti.
Star Gazetesi için ay ay olmak üzere yıllık bir fizibilite raporu hazırladıklarını kaydeden Safa, operasyona sektördeki deneyimli isimleri transfer ederek başlayacaklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Bir yatırımcı olarak yapacağım ilk iş, bu işin uzmanlarını yanıma almak olacak. Onlarda uzun ve kısa vadeli planlar hazırlayacaklar."
Gazetenin şu anda her ay 400 bin dolar zarar ettiğini söyleyen Safa, Star Gazetesi'ni ayağa kaldırmak için ciddi bir yatırım yapılması gerektiğini, yapacağı toplam yatırımın 20 milyon doları bulacağını dile getirdi. Safa, eski çalışanlar tarafından Star Gazetesi'ne açılan tazminat davaları ile ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı: "Geçmiş yıllarda açılan davaların hepsi TMSF'nin sorumluluğunda. İmza atıldıktan sonraki davalar ise bizi ilgilendiriyor."
"Star, yine halkın gazetesi olacak" açıklamasını yapan Safa, medya sektöründeki yatırımlarının Star Gazetesi ile sınırlı kalmayacağını açıkladı. Safa, "Televizyon ayağında da yatırım planlarımız var. Bu sıfırdan bir kanal kurmak da olabilir, bir kanalı satın almak da" diye konuştu. Ali Özmen Safa, bir işe girerken genelde işadamlarının izlediği stratejiden farklı bir yol izlediğini belirtti. Safa, "Ben bir işe girerken herkesin yaptığı gibi muhtemel kara değil, zarara bakarım. 'Eğer iş beklediğimiz gibi olmazsa zarar edersek, bu zararın altından kalkabilir miyiz, sonumuz olur mu?' diyerek hesaplamalar yaparım. Bugüne kadar inşaat sektöründe hep bu prensiple iş yaptım, medya sektöründeki yatırımım ile ilgili de böyle bir planlanma yaptım" dedi.
Türkiye'de büyük yatırımlara hazırlandığını söyleyen Safa, "Medya sektörü benim için bir ilk adım olacak. Medyayı büyük inşaat yatırımları takip edecek. İstanbul'dan Güney sahillerine kadar hem konut hem de otel ve tatil köyü projelerine start vereceğiz. Şu anda hızla bu alandaki çalışmalarımızı bitirmeye çalışıyoruz. İstanbul'da hem lüks konutlar hem de her kesime hitap edecek konut projesini devreye sokmak üzereyiz. Önümüzdeki günlerde Hilton Oteli'nin yanında Türkiye'deki ilk satış ofisimizi açacağız. Satış ofisinde 50 kişi çalışacak" dedi. Safa, güney sahillerinde ise otelin yanı sıra yabancılara yönelik villalar da yapacaklarını söyledi.

43 YILDIR İNGİLTERE'DE YAŞIYOR
1947 doğumlu Ali Özmen Safa, yaptığı lüks konutlarla sadece İngiltere'de geçen yıl 100 milyon sterlinlik ciro yapan Kıbrıslı Property International Plc. Group'un sahibi. Safa, kendini "Ben Kıbrıslı bir Türk'üm. İngiltere'nin en büyük inşaat şirketlerinden birinin sahibiyim" diyerek tanıtıyor. Safa, 1963 yılından beri İngiltere'de yaşıyor. 1970 yılında Londra Üniversitesi'ni bitirdikten sonra iş hayatına atılan Safa, İngiltere'de yaptığı recidance'larla tanınıyor. Üç yıldır Kıbrıs'ta da büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Safa, "Kıbrıs'taki mevcut konutların yüzde 30'unu inşa ettik. Ayrıca bölgede iki otel yatırımımız var" diyor. Safa, geçtiğimiz yıl Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın satışa çıkarılan yüzde 50 hissesine de 50 milyon dolarlık teklif vermişti.