BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Medyanın bu isimlerine dikkat!

Kancayı birbirlerine taktılar! Hakarete varan tartışmalar bile yaşanıyor. Onlar Türk medyasının kavgalı yazarları;

Abone ol

Onlar birbirlerini yolda görseler göz ucuyla keserler; ama selam bile vermezler! Aslında Türk Medya Tarihi, salvocu köşe yazarlarının uzayıp giden listeleriyle ünlü!

O listede de kimler yok ki..! Peyami Safa, Nazım Hikmet, Necip Fazıl ve daha niceleri...

Kısa sürede medyanın gözü kulağı haline gelen , Türk medyasının birbirlerini görüp yolunu değiştiren köşe yazarlarının listesini güncelledi. İşte güncellenen yeni liste;

Oray Eğin-Ecevit Kılıç, Ali Atıf Bir, Ergun Babahan, Ahmet Altan ve herkes!
Necati Doğru-Engin Ardıç
Emre Aköz-Hıncal Uluç
Hıncal Uluç-Ahmet Hakan
Cengiz Çandar-Nuray Mert
Mehmet Yılmaz-Ahmet Altan
Fehmi Koru-Mehmet Yılmaz
Can Ataklı-Şamil Tayyar
Hadi Özışık-Sebahattin Önkibar
Fatih Altaylı-Ergun Babahan

Kim kimdir?
Ahmet Hakan: Medyanın en gizli örgütü olan "Yazarlar Kulubü"ne alınmaz denilen Hakan, yazılı basına geç dahil olsa da açığı kısa sürede kapattı. İlk gazetesi Sabah'ta Hıncal Uluç'la arası iyi değildi. Şimdi Hürriyet'te de ilk olarak sinema sektörüyle ve Mehmet Ali Erbil'le girdiği polemik haddinden fazla büyütüldü. Erbil'le biraraya getirilip barıştırıldı.

Hıncal Uluç: Medyanın en kavgacı kalemleri listesinin tartışmasız birincisi elbette ki Hıncal Uluç. Bunun bir sebebi neredeyse üzerine yazmadığı konu olmaması olabilir. Bu sebeple her alandan farklı yazarlarla karşı karşıya gelebiliyor

Ertuğrul Özkök: Türkiye medyasının yazarlarının büyük bir bölümünün kavgalı olduğu, belki de hakkında en çok yazılan kişisi. O da genelde yanıt verse de isim kullanmamaya özen gösteriyor.

Fehmi Koru: Nam-ı diğer Taha Kıvaç'ın rahmetli Uğur Mumcu'yla polemikleri unutulmazlar arasına girmişti. Mumcu'nun ardından bir başka Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya ile her daim kavgalılar. Mumcu ve Çetinkaya'nın kendisi için kullandığı tabirler 'Komik Fehmi' ve 'Takkeli Liboş' oldu.

Kürşat Bumin: Yeni Şafak gazetesinde köşesinin yanı sıra Alper Görmüş ile birlikte hazırladığı Kronikmedya adlı sayfayla neredeyse tüm medyanan genel ombudsmanı görevini ifa ediyor. Sol kimliği ile İslamcı bir gazetede yazmasına karşın kendi gazetesi dahil olmak üzeri o cenahın yazarları da eleştirilerinden paylarını alıyorlar.

Engin Ardıç: Türkiye medyasının en küfürbaz yazarı olarak tanınıyor. Kafası gerçekten attığı zaman kimseden çekinmeden cevabı ağır şekilde yapıştırıyor. En sevdiği sosyal demokrat kalemleri çileden çıkartmak. Eski gazetesi Star'dan Halit Kakınç son dönemde kaleminin sivri ucundan nasibini alanlardan. Tabii bir de bir aralar her yazısının sonunda ismini zikrettiği İclal Aydın'ı unutmamak gerek.

Deniz Gökçe: Ekonomi ve spor alanında polemikleri mevcut. Hıncal Uluç'la girdikleri tartışmada Uluç için HBB (Her Boku Bilir) tanımını kullanmıştı. Bunun dışında ekonominin iyiye gitmediği bir kriz yaklaştığını söyleyen her ekonomiste anında kızgınlık dolu cevaplar kaleme alıyor. En son Birgün gazetesinde yazan Erinç Yeldan'a 2005 yılında ekonomiyi çok da iyi günlerin beklemediğini yazdığı için çok sinirlenmişti. Bunun dışında Fatih Altaylı'yla da araları sık sık geriliyor.

Nuray Mert: Polemikçi yazar dünyasının en hızlılarından. Entelektüel birikimiyle türban, Kurban Bayramı, laiklik gibi dini konular en sevdiği tartışma konuları. Aynı zamanda liberallere de soldan eleştiri yöneltmeyi ihmal etmiyor. Ayrıca kendi gazetesi Radikal'in yazarlarıyla da tartışma yaşıyor.