BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.456,09
HABER /  SPOR

Bayernde yeni Türk yıldız

Bayern Münih'in tek golünü gurbetçi oyuncu attı. Mehmet Ekinci golün sevincini işte bu sözlerle anlattı.

Abone ol Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) şampiyonu Bayern Münih'in altyapısında oynayan Mehmet Ekici (18), 71. dakikada oyuna girdiği gayri resmi Supercup karşılaşmasında, geçen sezonun Almanya Kupası finalisti Borussia Dortmund'a karşı attığı golden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Mehmet, ''tz'' gazetesinin İnternet sayfasında yayınlanan röportajında, asıl kadroya dahil edilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu, Marcel Jansen oynayamadığı için kadroya çağrıldığını belirterek, ''Bu karşılaşmadan sonra kendinizle gurur duyuyormusunuz?'' şeklindeki soruya karşılık da, ''Evet, tabii ki. İlk maçımda ilk golümü attım. Maalesef maçı kaybettik'' diye yanıt verdi.

Profesyonel takımda yer almanın her gün olacak bir şey olmadığını, karşılaşma esnasındaki havanın çok hoşuna gittiğini ifade eden Mehmet, maça girdiği sırada heyecanlı olduğunu, Bundesliga'daki takımda sürekli oynamak için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Bayern Münih Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann'ı da öven Mehmet, ''Çok iyi bir teknik direktör. Herkesle ilişki kurmaya çalışıyor. Genç oyuncularla da çok yakından ilgileniyor'' dedi.

Hazırlık döneminde profesyonel takımla birlikte antrenmanlara çıktığını ve bazı hazırlık maçlarına da katılma fırsatı bulduğunu belirten genç oyuncu, Fransa milli takımının eski futbolcusu Zidane ve Bayern Münih'te oynayan Mark van Bommel'i kendisine örnek aldığını ifade etti.

Bayern Münih'in Borussia Dortmund karşısında 2-1 yenildiği maçta Mehmet, Hamit Altıntop'un yerine oyuna girdikten sadece 2 dakika sonra takımının tek golünü atmıştı.