BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL

Medyada çok sesli dönem

Kaliteyi artırmak ve çok sesli medya oluşturmak parolasıyla Salih Memecan başkanlığında yola çıkan Medya Derneği kamuoyuna tanıtıldı.

Abone ol

Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde, çok sesli, demokratik bir medya ortamına kavuşmayı kendine ilke edinen dernek, vereceği hizmet içi eğitimlerle de medyada kaliteyi arttırmayı amaçlıyor.

Memecan, yönetim kurulu üyeleri star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Dernek Genel Sekreteri Deniz Ergürel ile düzenlediği basın toplantısında “Biz çok sesliliğin her zaman yanındayız ve bunun için de basın özgürlüğünün sınırlarını genişletmek ve medyadaki çeşitliliği savunmak istiyoruz” dedi. Mustafa Karaalioğlu da “Çok kısa sürede sayıca en büyük medya örgütlerinden biri olduk. Uluslarası medyanın da içinde olduğu bir çalışma programı düşünmekteyiz. Medyayı ilgilendiren A’dan Z’ye her şey, bizim de ilgi alanımızda olacak” dedi. Yandaşlık ya da yandaş olmamak gibi konuların gündemlerinde olmadığını belirten Karaalioğlu, “Biz kısa bir sürede bu tür yaftalamaların anlamını yitireceğini umuyoruz ve çalışmalarımız da bu yönde devam edecek” diye konuştu.

Dernek çatısı altında ürüne odaklanacağız

Türkiye’de genel olarak meslek örgütlerinin zayıf olduğunu belirten Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı, “Biz herhangi bir meslek örgütünün yerine geçmek için yola çıkmış değiliz. Gayemiz mesleğin çıtasını yükseltmek ve ortak noktamız da demokrat yapımız” dedi. Basın özgürlüğü çerçevesinde faaliyetlerinin olacağını belirten Dumanlı, Bu konuda kim katılmak isterse, kapımız açık. Biz bu dernek çatısı altında ürün üzerine odaklanacağız. Yaftalamaların bizi üründen uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz. Biz iletişimciler, iletişimi kopardık. Bu dernek çatısı altında hepimiz aynı fikirde olmasak da demokrasi konusunda aynı şeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.