BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.448,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Medeniyetler Büyükçekmece'de buluştu

11.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde AKM de düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu konseri izleyicileri büyüledi…

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumunun birlikte organize ettiği konser de 10 şarkı seslendirildi.

3 semavi din ve 6 mezhepten 60 üyesi olan Hatay Medeniyetler Korusu amaçlarının Türkiye de olduğu gibi bütün dünyada da altı farklı mezhepten insanların nasıl bir arada hoşgörü ve barış içerisinde yaşayabileceklerini göstermek olduğunu söyleyen grubuna ilk kez Büyükçekmece Belediyesi tarafından “ Barış, Kültür ve Hoşgörü ” ödülü verildi. Çok sayıda yabancı konuğun izlediği , duygulu anların yaşandığı konserde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ”Böyle güzel ve anlamlı konseri ilk kez izliyorum. Bu koru tamda bizim festivalimizi özetliyor, bundan sonrada bu koro bizim festivalimizin bir parçasıdır.Dünyanın da bu korodan ders alması gerekiyor.Farklı dil,din ve mezheplerden olsak da bir arada yaşamamamız için hiç bir sebep yok” dedi.

Aralarında imam, papaz , ev hanımı gibi çeşitli farklı mesleklerden üyesi bulunan grup Türkçe, Arapça, İbranice ve Ermenice şarkı ve ilahiler seslendirdi.Konser bitiminde ayakta alkışlanan koro seyirciden gelen yoğun istek üzerine “Memleketim” adlı şarkıyı Başkan Akgün’le beraber seslendirdi.Konser sonunda ayrıca koroya Müslümanları temsilen İmam Ahmet Gürbüz, Musevileri temsilen Azra Cenudioğlu, Hristiyanları temsilen de Melek Doğun’a plaket ve Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün maketi hediye edildi.