BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail'de Ehud Barak'a ağır suçlama

İsrail'de ordu, kamuoyunu yanıltmakla suçlanıyor. Nedeni ise Hizbullah'ı gerekçe göstererek bütçenin zorlanması;

Abone ol

İsrail'de ordu, daha yüksek bir bütçe elde etmek için Hizbullah'ı koz olarak kullanmakla suçlandı. Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Salı günü Mısır'a giderek Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek.

Maariv gazetesinde yer alan "Maliye Bakanlığı, İsrail ordusunu bütçesiyle ilgili mücadelede Hizbullah'ı kullanmakla suçluyor" başlıklı haberde, şimdiki Savunma Bakanı Ehud Barak'ın "İsrail tarihindeki en pahalı savunma bakanı" olduğu belirtildi.

İSRAİL ORDUSU KAMUOYUNU YANILTIYOR

Gazetede, İsrail ordusunun kamuoyunu yanılttığı ve "askeri bütçe masaya geldiğinde Hizbullah'ın füze stoklarını ve hassas gizli dokümanları yayımladığı" kaydedildi.

Maliye Bakanlığı yetkililerinin, ordunun askeri bütçedeki kesintileri önlemek için bile Hizbullah'ı kullandığını söylediklerini belirten gazete, Savunma Bakanlığının bütçesiyle ilgili önümüzdeki hafta kıran kırana bir mücadele verileceğini, Maliye ve Savunma bakanları başkanlığındaki bürokratların karşı karşıya geleceğini yazdı.

Savunma Bakanlığının gelecek yılki bütçesinde kesinti yapılmasının beklendiğini belirten gazete, Maliye Bakanı Yuval Steiniz'in "Savunma Bakanlığı bütçesinin F-16 gibi yükseldiği" yorumunda bulunduğunu kaydetti.

NETANYAHU MÜBAREK İLE GÖRÜŞECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Salı günü Mısır'a giderek Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek.

Netanyahu, haftalık olağan kabine toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, "Bu, bir yıl içinde beşinci görüşmemiz olacak" dedi ve Filistin Yönetimiyle doğrudan görüşmeleri ilerletme yolunda birlikte çalışma umudunu dile getirdi.

İsrail Başbakanı, geçen Salı günü de Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelmiş, iki lider İsrail ile Filistinlilerin yüz yüze görüşmelere en kısa zamanda geçmeleri konusundaki temennilerini dile getirmişti.

Taraflar halen, Obama'nın Orta Doğu özel temsilcisi George Mitchell aracılığıyla dolaylı görüşmelerde bulunuyor.