BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  GÜNCEL

Meclis'te siyasi partilerden 28 Şubat mesajı!

Bugün 28 Şubat'ın 19. yılı... Türkiye Büyük Millet Meclis'i Genel Kurulu'nda milletvekilleri 28 Şubat post modern darbesini kınadı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşülüyor.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, 28 Şubat'ta siyasi bir kara leke düştüğünü hatırlatarak, "Ben buradan 28 Şubat mağdurlarını saygıyla selamlıyorum. Adı ne olsa olsun, sivil siyasete, demokratik siyasete yapılan her türlü müdahaleyi reddediyorum" dedi.

AK PARTİ: ASLOLAN İYİ MİLLET İRADESİ

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Gezi eylemleri, 17-25 Aralık süreci halkın iradesinin sekteye uğratan darbe girişimlerini kınadıklarını aktararak, "Bu darbe girişimleri sadece insan kaymaklarını israf etmekle kalmıyor, ekonomi, sosyal, siyasi her alanda demokrasi de dahil olmak üzere her alanı kesintiye uğratan, israf eden, bir ülkenin gelişimini, dönüşümünü on yıllarca geriye atacak girişimlerdir. Bu anlamdaki tüm darbeleri kınadığımı, aslolan iyi millet iradesi olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

CHP: DOĞRUDAN BİR DARBE SÜRECİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 28 Şubat'ın önemli yıl dönümlerine denk belirdiğini kaydederek, "28 Şubat 1978 de 12 Eylül darbecisi Kenan Evren'in Genelkurmay Başkanı olduğu tarihtir. 1996 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 'Öğrenci harçlarına hayır' pankartı açan öğrencilerin gözaltına alınıp, tutuklandığı tarihtir. 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Rıza Zarrab'ın serbest bırakıldığı tarihtir. 1997'de Milli Güvenlik Kurulu'nun muhtıra verdiği ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin grubunun açıkça ifade etmek isteriz ki doğrudan veya dolaylı olarak demokrasiye yapılan her türlü darbe girişimi, her türlü istikamet verme, her türlü dayatma karşısında olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, o tarihte yaşananların bir daha yaşanmaması gerektiğini ifade ediyor, o günü doğrudan bir darbe süreci olarak ifade ediyor, mağdur olan siyasetçilerin, gazetecilerin, öğretim görevlilerinin bir daha böyle bir şeyler yaşamayacağı bir Türkiye' de birlik ve beraberlik içinde demokrasiye, düşünce hayatına katkı sağlamalarını, Türkiye'nin asla demokrasiden uzaklaşmamalısın ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

MHP: DARBELERİN ÜRÜNÜ OLAN KESİMLERİN...

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 28 Şubat 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk bütçesinin kanı tarihi olduğunu hatırlatarak, "28 Şubat darbe kavramıyla özdeşleşmiş bir gündür. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, en kötü demokrasi en iyi ihtilalden daha iyidir' diyen merhum Başbuğ'umuzun sözünü hatırlıyoruz. Bütün darbelere tutarlı olarak karşı çıkmak gerekir. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 28 Şubat'ı zikredip 27 Nisan'ı zikretmemek olmaz. Darbelerin ürünleri olan kesimlerinde darbe karşıtı söylemleri de ne derece samimidir, onu da ayrıca tartışmak gerekir" diye konuştu.

HDP: BU DA BİR DARBEDİR

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, "Hak ihlallerinin ortaya çıktığı, Sincan'a topla, tüfekle girildiği süreci yaşadık. Şu anda bile geçmiş darbeleri kınadığımız, kabul etmediğimizi belirtirken, günümüzde şehirlerimizde, ilçelerimizde tanklarla, toplarla halkın üzerine ateş açılan bir süreci yaşıyoruz. Tankların, topların, ağır silahların halkın üzerine Cizre, Sur, Silopi, Derik'te ateş açtığını görüyoruz. Bu da bir darbedir" diye konuştu.