BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.447,45
HABER /  GÜNCEL

Mecliste rakı tartışması

Bütçe görüşmeleri renkli geçiyor. Bu kez rakı ve Yılmaz Güney muhabbeti vardı.

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor. Komisyonda söz alan milletvekillerinden Bakan Günay'a ilginç sorular yöneltildi.

Yılmaz'ın filmleri nerde?

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 12 Eylül'de el konulan Yılmaz Güney filmlerinin negatiflerinin Bakanlık arşivinde bulunup bulunmadığını sordu. Yaklaşık 105 filmin negatiflerinin Selimiye Sıkı Yönetim Komutanlığı'na götürüldüğünü belirten Kaplan, "Bu negatiflere ne oldu. Halen orada mı, yoksa sizin arşivinizde mi?" dedi.

"Diyarbakır surlarını gezerken bir turist, Kürtçe müzik eşliğinde gezse, o kültürü solusa, bir zenginlik olmaz mı?" diye konuşan Kaplan, Bakanlığın da desteklediği Takva ve Yumurta filmlerinin aldıkları ödülleri hatırlatarak tebrik etti.

"RAKI BEYAZLAMIYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in şikayeti ise alkollü içeceklerdi. Özellikle de rakıdan yana dertliydi. Özyürek, "1 duble rakı istiyorum, suyu koyuyorum ama beyazlama yok. Anason bir ot, ondan bile çalıyorlar. Yüksek vergi rakı ve şarapta kaçağı teşvik ediyor. Biliyorum, bu konu müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey ama bu da bir sorun" şeklinde konuştu.

'ÇILGIN TÜRK DÜĞÜNÜ' FİLMİNDEKİ İMAJ

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise televizyonda izlediği 'Çılgın Türk Düğünü' filminden bahsetti. Filme çok güldüğünü kaydeden Ünüvar, ancak oradaki Türk imajının farklı olduğun söyleyerek tanıtımda bunlara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.//