BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Mecliste Deyus yazılı pankart!

Meclis dün yine hareketli günlerinden birini yaşadı. CHP'li vekiller protesto için pankart açtılar. Peki bu 'Deyus-u Ekber' pankartını hatırladınız mı?

Abone ol

İNTERNETHABER

Meclis'te 10 Kasım'da 'demokratik açılım'ın görüşülmesini CHP'liler ilginç bir şekilde protesto etti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay kürsüde konuşurken daha önceden hazırladıkları pankartları açtılar.

CHP'nin bu eylemi ilk değildi. Meclis'te daha önce de pankartlı eylem yapılmıştı. 

REFAH PARTİLİ VEKİLE DEYUSU EKBER

13 Temmuz 1997 tarihinde Meclis'te Refah-Yol hükümetin güvenoylama yapılıyordu. Refah partisinden ihraç edilen Şevki Yılmaz da salondaydı. Ergül, bir anda yanında getirdiği ve üzerinde 'Deyyus-u Ekber Dışarı" yazılı bir dövizi açtı ve Refah Partisi sıralarına gösterdi.

SİLAH ÇEKİLDİ, GİZLİCE KAÇIRILDI

Bu dövizle Şevki Yılmaz'ı protesto eden Ergül nedeniyle RP'liler ile CHP'liler birbirine girdi. Refah Partili isimler, Ergül'ün üzerine yürüdü. Kavga kuliste de devam etti. Hatta bir Refah Partisi milletvekilinin silah çekerek ortamı iyice alevlendirdi.

Ergül Meclis'ten ambulans ile gizlice kaçırıldı. Vekil daha sonra  günlerce ölüm korkusu yaşadı.

ÖĞRENCİLERDEN PANKARTLI EYLEM

Öğrencilerde daha önce pankartlı bir protesto yapmıştı. 3 genç pankartları bellerine sarıp Meclis'e girmişlerdi. Dinleyici locasında oturan öğrencilerin tek derdi paralı eğitime karşı çıkmaktı. "Harçlara Hayır" pankartı açarak slogan attılar. Daha sonra öğrencilerin çoğu yıllarca hapis yattılar. !