BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Meclis'te Davutoğlu gensorusu gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Abone ol

Gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'ın konuşmasının ardından MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak söz aldı.

Yıldız'ın, konuşmasında ''Türk halkları'', ''Türkiye halkları'' ifadesini kullandığını belirten Uzunırmak, ''AK Parti Grubu da alkışlıyor. Size hayırlı uğurlu olsun. Bu AKP, BDP ve PKK koalisyonunun burada tescilidir. Türkiye, Türk milletinindir. 'Türkiye halkları' diye terimlerin AKP sıralarında yer bulması, AKP'ye oy veren ve kendisini milliyetçi tanımlayan, millet bütünlüğünden bahseden halkımıza duyurulur. Irak'ı rol model edinmiş Bakan'ın buradaki açıklamalarını halkımın bilmesini, duymasını istiyorum. Akıllarının başlarına gelmesini istiyorum. Bu sadece tek Bakanın da ifadesi olmamıştır'' diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti milletvekilleri Uzunırmak'ın konuşmasına tepki gösterdi. Bu arada her iki partinin milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bunun üzerine söz alan Yıldız ise ''Kendisi de cümlesini bitirirken 'Ben buradan halkıma bunları bildiriyorum' dedi. Benim o 'halkıma'dan kastı neyse onun dışında bir kastımın yoktur. Siz 'halkıma' dediğinizde neden iyi bir şeyden bahsediyorsunuz da ben 'halkıma' dedim diye kötü bir şeyden bahsetmiş gibi oluyorum? Böyle bir şey olur mu? Benim kastımın ne olduğunu beni tanıyanlar iyi bilirler'' diye konuştu.

Bu sırada Uzunırmak, Yıldız'ın oturduğu komisyon sırasına vurarak, elindeki tutanakları bıraktı. Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. MHP ve AK Parti milletvekilleri bir süre tartıştı.

Bu arada yapılan oylamada gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. TBMM Başkanvekili Mumcu, birleşime ara verdi. Her iki partinin milletvekilleri arasındaki tartışma bir süre daha devam etti. Mumcu aranın ardından, 2 Nisan Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

AYRILMAZ PARÇA

Öte yandan Yıldız, Genel Kurul'da, çıkan tartışmaya ilişkin AA muhabirine, ''Halk ile millet arasını, halk ile devletin arasını, millet ile devletin arasını açmak isteyenlerin gelebilecekleri nokta budur. Devlet ile milletimizin sürekli bütünleşik bir halde, birbirinden ayrılmaz parça. Hatta devletin hizmet gerekçesini biz milletimiz olarak görmüşüz'' dedi.