BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
HABER /  DÜNYA

Meclis’te başörtüsüne yeşil ışık

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, “Gerçekten Türkiye belli bir olgunluğa geldi. Meclis’te başörtüsü sorunu uzlaşarak çözülür...

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, “Gerçekten Türkiye belli bir olgunluğa geldi. Meclis’te başörtüsü sorunu uzlaşarak çözülür” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 94’üncü yıl dönümüne katılmak için Sivas’a geldi. Özel bir uçakla Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte Sivas’a gelen Meclis Başkanı Çiçek’i, Nuri Demirağ Havaalanı’nda il protokolü karşıladı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Bakan Yılmaz, ilk olarak Garnizon Komutanlığını ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e bir gazetecinin Meclis’te baş örtüsü sorununun uzlaşarak çözülebileceği yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Uzlaşmaya vurgu yapmaya çalışıyorum. Türkiye’de bize soru olarak sorulan, toplumun gündeminde soru olarak bulunan ne varsa bunları kanunla vesaire ile değil, uzlaşarak çözersek daha kalıcı çözüm olur, daha tutarlı çözümler olur. Ben uzlaşamaya vurgu yapmak adına bana böyle bir soru soruldu, ben onu söyledim. Gerçekten Türkiye belli bir olgunluğa geldi. Bundan 10,20-30 sene evvel sert bir şekilde tartıştığımız gerginliğe sebep olan birçok konu, toplumun da bu yöndeki katkısı, siyasetçilerimizin bu yöndeki mutabakatı, hoşgörüsü, toleransıyla kanun çıkmadan, mevzuat çıkmadan pekala bugün toplumun tabii hali olarak önümüzde duruyor. Onun için birçok şeyi uzlaşarak çözersek, toleransla çözersek, birbirimize anlayış göstererek çözersek daha kalıcı olur. Bunun topuma getirisi de öyle olur. Meseleye öyle bakmak gerekir” diye konuştu.
(İHA)