BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O Yarbay hakkında soruşturma

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamı protesto eden kalabalığın taşıdığı pankartı "Ben de Sisiciyim. Sisi ben...

Abone ol

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamı protesto eden kalabalığın taşıdığı pankartı "Ben de Sisiciyim. Sisi benim idolüm” diyerek kesmek isteyen yarbay hakkında soruşturma açıldı.
Mısır ve Suriye’de yaşanan katliam ve zulümleri protesto etmek için Uzunköprü’de yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapılacak olan Adalet Meydanı’na doğru yürüyüşe katılanlar tarafından, "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi" pankartı asıldı.
Bu arada, Uzunköprü’de görev yaptığı öğrenilen topçu yarbay N.B., göstericilerin arasından çıkarak “Ben de Sisiciyim. Sisi benim idolüm” diyerek göstericilerin pankartını elindeki bıçakla kesmek istedi. Polis tarafından engellenen N.B., olay yerinden uzaklaştırıldı.
Olayı yaşayanlardan ve N.B.’nin sözlü tacizine maruz kalanlardan biri olan Nail Küçük, olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Yürüyüşün son bulacağı ve toplu duanın yapılacağı Adalet Meydanı’nı 3-5 arkadaşla hazırlamaya çalışıyorduk. Yanımıza bağırarak bir şahıs yaklaştı. Meydana astığımız ve üzerinde ‘Defol Sisi, Seninleyiz Mursi’ yazılı pankartı gösteriyordu. Onu oraya asamayacağımızı söylüyordu. ’Ben de Sisiciyim. Sisi benim idolüm’ diyerek pankartın iplerini elindeki kesici aletle kesmeye çalışıyordu. Bunun izinli bir yürüyüş olduğunu söylüyorduk ama dinlemiyordu. Kendisini provokatörlük yapmaması için uyardık. Sonra polisler geldi ve şahsı oradan uzaklaştırdılar.”
Şahsın topçu yarbay N.B. olduğu ve 2 hafta önce ilçede göreve başladığı ifade edildi. Öte yandan, Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı olayın yerel medyada yer almasının ardından soruşturma başlattı.
(İHA)