BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  POLİTİKA

Meclis'in ateşini Çiçek de düşüremedi

Partiler arası gerginlik nedeniyle bir türlü başlayamayan İçtüzük görüşmelerinin çözümü için TBMM Başkanı Cemil Çiçek devreye girdi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda içtüzük değişikliği konusunda yaşanan gerilim nedeniyle partilerin grup başkanvekilleri ile buluşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de tarafları uzlaştıramadı. Çiçek, yeni bir öneri sundu. Öneri, TBMM'de görüşülmeye başlandı.

Çiçek, kahvaltıda görüştüğü Ak Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerini öğlen saatlerinde toplantı yaptı.

Toplantıda, TBMM İçtüzüğü değişikliği üzerindeki uzlaşma arayışları ele alınacak.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in TBMM İçtüzügü değişikliğine ilişkin bazı teklifleri olduğunu belirterek, "Sayın Başkan'ın grup önerileriyle ilgili 'Salı günleri 2 lehte, 2 aleyhte olmak üzere 5'er dakikadan 20 dakika olsun' diye teklifi oldu. Teklifleri siyasi parti grupları değerlendirecek" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, partilerin grup başkanvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yaklaşık 2 saat süren kahvaltının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iktidar grubu olarak uzlaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Çiçek'in kendilerine bazı tekliflerde bulunduğunu anlatan Elitaş, şöyle devam etti:

"Teklifleri siyasi parti grupları değerlendirecek. Devam edeceğiz. İhtilaf konusu olan grup önerileriyle ilgili, 19. maddeyle ilgili olan kısım. Biz sadece grup önerisi veren 5 dakika konuşsun diye söyledik. Sayın Başkan haftada 1 gün Salı günü 2 lehte, 2 aleyhte olmak üzere 5'er dakikadan 20 dakika olsun diye ifade ettiler. Muhalefet partilerinin her gün olsun 10 dakika olsun diye bir şeyi var. Bunu değerlendireceğiz."

Elitaş, bir soru üzerine, TBMM İçtüzüğü değişikliği teklifinin bugün Genel Kurulda görüşüleceğini söyledi.