BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  POLİTİKA

Meclisi kadın yönetecek

Meclisin rengi de üslubu da değişecek. Çünkü Meclis'i bir kadın yönetecek..

Abone ol

Kadınların en çok temsil edildiği Meclis bu dönem oldu. Gücü her geçen gün artan kadınlar artık sıradan koltuklarda oturmayacaklar.

Meclis'i yönetecek adaylar arasında bir kadın girdi. Bu 38 yıl sonra bir ilk oluyor.. CHP'nin adayı Güldal Mumcu TBMM Başkanvekilliğine seçildi. 

Meclis'i bir kadının yönetmesi belki de tartışmaların seyrini ve seviyesini değiştirecek. Erkeklerin konuşurken daha dikkatli konuşacakları umuluyor.

TBMM Genel Kurulunda yapılan seçimler sonucu, başkan dahil 17 kişilik Başkanlık Divanı oluştu.

Başkanlık Divanı üyesi seçilen milletvekilleri ve partileri şöyle:
    
TBMM Başkanvekilleri:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gürpınar, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener.
    
TBMM İdare Amirleri:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, AK Parti Konya Milletvekili
Orhan Erdem, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık.
    
TBMM Katip Üyeleri:

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, AK Parti Bursa Milletvekili Canan
Candemir Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan.

Mumcu ve Akşener'in başkanvekilliklerine seçilmesiyle birlikte ilk kez
TBMM'de 2 kadın vekil, bu görevi yerine getirecek.  Eski CHP Muş Milletvekili Nermin Neftçi 38 yıl önce başkanvekili olmuştu. MHP'de de ilk kadın meclis başkanvekili Meral Akşener oldu.