BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  POLİTİKA

Bir değil, birden çok aday!

Gözler zirvedeydi. 45 dakika sürdü. Erdoğan'ın açıklaması sürpriz oldu...

Abone ol İnternethaber/ Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin resmen başlaması ile birlikte, Ankara hareketli saatler yaşıyor. Başbakan Erdoğan, "çoklu aday" taktiğini sahneye koyacağının sinyalini verdi.

Erdoğan, cuma namazından sonra Başbakanlıkta kritik bir görüşme yaptı. Abdullah Gül ile biraraya gelen Erdoğan, 45 dakika sonra net bir açıklama yapmadı.

ÇOKLU ADAY TAKTİĞİ

Gül ile birlikte Meclis'e geçen Erdoğan, burada "başka adaylarımız olabilir" diyerek, çoklu adayın sinyalini verdi. Erdoğan, "Parti liderlerini ziyaret edecek misiniz?" sorusuna "Bakalım artık, liderlerle ben mi, yoksa aday arkadaşlarımız mı görüşür, oralar belirsiz" dedi. Erdoğan gazetecilerin "Arkadaşlarımız diyerek çoğul kullandınız" anımsatması üzerine de "Olabilir. Arkadaş olabilir, arkadaşlar olabilir" diye konuştu.

Bu yanıtlar, Erdoğan'ın Köşk için "çoklu aday" taktiğini benimsediğinin sinyali olarak değerlendirildi. 367 sıkıntısını yaşamak istemeyen Erdoğan'ın bu kez liderlere farklı isimlerden bir liste gönderebileceği konuşuluyor. 
      
Yeni cumhurbaşkanı şart değil

Erdoğan, yeni kabineyi cumhurbaşkanına ne zaman sunacağı sorusu üzerine "Süreç başladı. Bugün (dün) kabineyle ilgili süreç de başladı. Yani en kısa zamanda bitirip sunmayı düşünüyorum" yanıtını verdi. Erdoğan, "Yeni cumhurbaşkanını bekleyecek misiniz" sorusunu ise, "Böyle bir şeyim yok. Böyle bir önyargım yok" diye yanıtladı. //