BIST 10.188
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

Meclis vatandaştan öneri bekliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, vatandaşlardan 15 farklı konuda görüş ve öneri bekliyor. Vatandaşların Meclis'e ilişkin görüş ve önerilerini almak amacıyla "Bir önerim var" adıyla yeni bir proje daha hayata geçirildi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Meclis halkla ilişkiler faaliyetlerine yeni yasama yılında da ağırlık verecek. Daha önce başlatılan "Halk Günü" uygulaması çerçevesinde vatandaşlar, cumartesi günleri saat 11.00-16.00 arasında, rehber eşliğinde Genel Kurul dahil olmak üzere Meclis'i gezebiliyor. Bu kapsamda yeni yasama yılında farklı dillerde de turlar düzenlenecek. İngilizce, Arapça, Çince, Rusça, İspanyolca, Fransızca, Almanca ve Kazakça bilen rehberler, isteğe bağlı olarak gelen misafirlere eşlik edecek.

"TBMMResmi" ve "TBMMGenelKurulu" şeklinde twitter hesaplarının takipçi sayısı da 250 bini geçti. Bu hesaplardan anlık olarak hem TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler hem de Genel Kurul dışındaki Meclis faaliyetleri takip edilebiliyor. Aynı şekilde cep telefonlarına yüklenebilen mobil uygulama ile de TBMM TV izlenebiliyor, ayrıca TBMM’deki yasama ve denetim faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.

Vatandaşların Meclis'e ilişkin görüş ve önerilerini almak amacıyla "Bir önerim var" adıyla yeni bir proje daha hayata geçirildi.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek, engelli, kısaca toplumun bütün kesimlerinin görüş ve önerilerini beklediklerini söyledi.

Önerilerin, TBMM’nin "www.tbmm.gov.tr" adlı web sayfasında yer alan "Bir Önerim Var" kısmından iletilebileceğini dile getiren Neziroğlu, "Sisteme giriş yapıldığında bugüne kadar yürütmüş olduğumuz önemli projeler ve bunlar hakkında kısa bilgiler yer almaktadır. Vatandaşlarımız ister bu projeler hakkında, isterlerse de 'Yeni Bir Önerim Var' başlığını seçerek istedikleri herhangi bir konuda görüş ve önerilerini iletebilirler” dedi.

Neziroğlu, şikayet ve dilekçeler için ise web sayfasında Bilgi Edinme, Dilekçe Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun adreslerinin yer aldığını belirtti.

İrfan Neziroğlu, vatandaşların, "çevre dostu Meclis", "Engelsiz Meclis", "web sayfası", "sosyal medya", "halk günü", "okul ziyaretleri", "staj imkanları", "artık yemekler hayvan barınaklarına", "sosyal Meclis", "yayınlar", "Milli Saraylar", "üniversitelerle işbirliği", "parlamenter diplomasi", "çocuk web sayfası" ve "bunun dışında yeni bir önerim var" konularında görüş ve öneride bulunabileceğini bildirdi.

Vatandaşlardan gelecek görüş ve öneriler doğrultusunda, TBMM Genel Sekreterliği olarak topluma ve diğer kurumlara örnek çalışmalar yapmayı amaçladıklarını ifade eden Neziroğlu, gerçekleştirilen proje ve faaliyetlere ilişkin özet bilgilere TC Kimlik numarası ile sisteme kayıt olduktan sonra ulaşabileceğini sözlerine ekledi.