BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kerry: Bizi oyalamalarına izin vermeyiz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya tarafından yapılan Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası kontrol altına sokulması teklifini d...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya tarafından yapılan Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası kontrol altına sokulması teklifini değerlendireceklerini ancak eylemsizliğe bir bahane olmasına izin vermeyeceklerini, dolayısıyla çok fazla beklemeyeceklerini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ile birlikte ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nin karşısına çıktı. Burada yaptığı konuşmada Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası kontrol altına sokulması yönündeki teklifi beklediklerini fakat bunun çok uzun sürmemesi gerektiğini ve çok fazla beklemeyeceklerini söyleyen Kerry, “Yapılacak teklif hızlı, gerçek ve doğrulanabilir olmalı. Bir oyalama taktiği olmasına izin veremeyiz” şeklinde konuştu.
Kerry, “inandırıcı bir askeri müdahale tehdidinin” Suriye ve müttefiki olan Rusya’nın diplomatik bir çözümü düşünmelerine neden olduğunu dile getirerek, “Bu tehdit, Kongre’nin de ABD Başkanı Barack Obama’yı desteklemesiyle daha da etkili olacaktır” dedi.