BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Meclis özel kartlı çete

Sivas'taki Toz Duman operasyonunda gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Abone ol

Sivas'ta, ''Toz duman'' adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gerçekleştirdiği ve 3 kişinin tutuklandığı 9 ayrı operasyonun devamı niteliğinde gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 1'i emniyetteki ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Diğer 17 kişi ise Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Zanlılardan 3'ünün daha savcılık tarafından serbest bırakıldığı, 14 kişinin ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Sivas'ta ''Toz duman'' adıyla düzenlenen operasyonda, suç işlemek için örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu kullanmak gibi birçok suça karıştıkları iddia edilen 50 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan uyuşturucu madde kullanıcısı oldukları tespit edilen 32 kişi savcılık talimatıyla emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Zanlılarla birlikte el bombası, dinamit lokumu, uyuşturucu madde, döviz, çok sayıda silah ve mühimmat ile TBMM özel giriş kartı ele geçirildiği bildirilmişti.