BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.393,73
HABER /  DÜNYA

Meclis önünde anadilde eğitim eylemi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde okullarda ana dilde eğitim verilmesi talebiyle eylem düzenledi. <br/>T...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde okullarda ana dilde eğitim verilmesi talebiyle eylem düzenledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde toplanan BDP’li üyeler, anadilde eğitim talebinde bulundu. Grup adına açıklama yapan BDP İl Başkanı Mahabad Akın, barış sürecinde iktidar partisinin ana dilde eğitim sağlaması yönünde olumlu adım atması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bugün devlet sınırlarında 34 dil konuşulmakta, 34 halk farklı inançlarla var olmakta. Türkiye Cumhuriyeti bütün bu farklılıkları inkâr etmeye devam etmektedir. Barış sürecinde oluşan olumlu havaya karşılık, siyasi iktidar ana dilde eğitimin sağlanması yönünde olumlu bir adım atmamaktadır. Sayın Başbakan ‘Gündemimizde ana dilde eğitim yoktur’ demektedir. Bundan dolayı barış ve sorunların çözümü sürecine olan güven ve inancı kırmakta, şüpheler uyandırmaktadır.”
Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
(İHA)