BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,34
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Atakan'ın ailesinden çağrı

Hatay'da çıkan eylemler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ailesi açıklama yaptı.

Abone ol

HATAY'daki eylemlerde yüksekten düşerek hayatını kaybeden Ahmet Atakan 'ın ailesi, ölümün kesin sebebinin henüz belli olmadığını, bu olayların devam etmesini istemediklerini açıkladı. Aile, ılımlı ve sağduyulu olunmasını talep etti.

Ahmet Atakan'ın 9 Eylül Pazartesi günü çatı katından düşerek hayatını kaybetmesinin ardından birçok spekülasyon yapıldığını söyleyen ağabey Süleyman Atakan, Ahmet'in ölümü ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, ölümüyle ilgili kesin bir şey olmadığını söyledi. Kardeşiyle en son yüz yüze bayram tatilinde görüştüklerini ve ölümünden 2 gün önce telefon görüşmesi yaptıklarını anlatan Süleyman Atakan, kardeşi Ahmet'in lider bir ruha sahip olduğunu, mahallenin organizasyonlarında en başı çektiğini dile getirdi. Anneleri Emsal Atakan'ın en fazla acıyı çeken insan olduğu söyleyen Ağabey Atakan "Benim, kardeşimin, babamın acısını toplasak herhalde annemin acısı etmez" dedi.

Ahmet Atakan'ın bugüne kadar terör yanlısı hiçbir eylemde bulunmadığının altını çizen Ağabey Atakan, Ahmet'in o gece ODTÜ'deki haksızlığa ve Suriye'deki savaşa hayır demek için eyleme katıldığını dile getirdi. Kardeşinin ölüm sebebinin henüz belli olmadığını vurgulayan ağabey Atakan, ayağı kayıp düşse bile anayasal hakkını kullanan insanlara çok sert davranıldığını ifade etti. Eylemlere ılımlı yaklaşılması gerektiğini dile getiren ağabey, hiçbir annenin canının yanmamasını temenni etti.

8484.jpg

KİMSEYE YANLIŞI OLMADI

Baba Ali Atakan, hayatını kaybeden oğlu Ahmet'in delikanlı, vatana, arkadaşa, dosta sevgi dolu bir insan olduğunu vurguladı. "Doğruluktan başka bir şey almadı bu çocuk. Biz terbiye olarak öyle verdik. Doğruluğu bilir. Şu ana kadar, 23 yaşındadır, hiç kimseye bir yanlışı olmadı" dedi.

Baba Atakan, Suriye'de kimyasal silah kullanımına karşı çıkıldığını ama eylem yapan gençlere daha farklı da olsa kimyasal içerikli gaz sıktığını dile getirdi. Baba Ali Atakan, "Şüphesiz olayların bu şekilde biz devam etmesini istemiyoruz aslına bakarsanız. Bu gençlerle empati yapsınlar" ifadesini kullandı.