BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.479,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB'den flaş ortaokul kararı hazırlık oluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB, ortaokul birinci sınıfları hazırlık sınıfı yapmaya hazırlanıyor. Öğrenciler ayrıca ilkokuldan beşinci sınıfa geçişte yetenek tarama testine tabi tutulacak.

Abone ol

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlığın öğrencilerin ilkokuldan ortaokula geçişine ilişkin yapılacak yeni uygulamanın detaylarına anlattı. 

Öğrencilerin ortaokula başlarken yeteneklerini belirlemek için tarama testinden geçirileceklerini belirten Yusuf Tekin,  yabancı dil eğitiminin etkin olması için de 5'inci sınıfları hazırlık sınıfı gibi düşündüklerini açıkladı. 

Vakıf Üniversiteleri Birliği'nin düzenlediği EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi'nde konuşan Tekin, çocukların kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları mekanizmaları yaşama geçireceklerini söyledi.

SANAT YETENEKLERİ ÖLÇÜLECEK

Tekin, "5'inci sınıflar yetenek tarama testinden geçirilecek ve bu yeteneklerine göre çocuklarımız sportif yetenekleri keşfedilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeteneklerini geliştirecek eğitim alacaklar. Aynı taramayı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de yapmak istiyoruz" dedi.

İNGİLİZCE İÇİN HAZIRLIK SINIFI

Tekin, OECD ülkeleri içerisinde diğer ülkelere nazaran Türkiye'nin 2 katı ders saati yabancı dil bilgisi müfredatı olduğunu vurgulayarak "Yabancı dil yeterlilikleri çok düşük. 'MEB okullarında yabancı dil ders saati artırılsın' demek çözüm olmuyor. 5'inci sınıfları Türkçe ve yabancı dil yetkinliğinin artırıldığı bir hazırlık sınıfı olarak tasarlama aşamasındayız, bunun altyapı çalışmaları yürütülüyor; bir aksilik olmazsa pilot uygulamayla başlayacak ve ardından tüm Türkiye'ye yayacağız" dedi.