BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

MEB ‘yılın kaliteli okulu’nu seçe

Milli Eğitim Bakanlığı, her sene Türkiye genelinde bir okulu ‘yılın kaliteli okulu’ seçerek ödüllendirecek. Bakanlık öğretmen, öğrenci veliler için büyük bir an

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yayımladığı 22 Temmuz 2005 tarihli genelgeyle ödül takvimi belirlendi. Ödül için başvuracak okullar, 14 Ekim 2005 tarihine kadar ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuracak. İlçeler ilk üç dereceye girenleri seçerek 25 Kasım’a kadar il milli eğitime teslim edecek. 81 il de birincilerini seçerek 10 Ocak 2006’a kadar bakanlığa ulaştıracak. Bakanlık, 14 Nisan 2006’da ‘yılın okulunu’ ve ‘yılın ekibini’ ilan edecek. Bakan Çelik, her yıl başarılı uygulamalar sergileyen okul ve ekiplerin ilçe, il ve bakanlık düzeyinde ödüllendirileceğini kaydetti.

Bu arada ‘eğitimde kalite’ kapsamında çalışmalarını sürdüren bakanlık, ‘Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül Yönergesi’nin açılımını sağlamak ve illere yardımcı olmak amacıyla ‘Eğitimde Kalite Ödülü El Kitabı’ hazırladı. Buna göre her yıl ‘Yılın Kaliteli Okulu’ ve ‘Yılın Kaliteli Ekibi’ olmak üzere iki kategoride ödül verilecek. Şimdiye kadar okul müdürü veya öğretmene ödül verilirken ilk defa okulun başarısına göre kurumsal bir değerlendirme yapılmış olacak. Okullar, yaptıkları çalışmalarla ilgili 40 sayfayı geçmeyecek şekilde raporlarla il milli eğitim müdürlüklerine başvuracak.

Haber: İbrahim Asalıoğlu
Kaynak: