BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

MBA: Evliyim ama müsaitim

Dünya ve Türkiye'de aile düşmanı olan son trend bu... Married But Available... Yani Evli ama Müsaitim...

Abone ol

Ürkütücü bir tanımlama MBA (Married But Available)... Dünyada ve Türkiye'de büyük bir hızla yayılıyor. Aile değerlerini ve evlilik kurumunu temelinden sarsıyor. 

Türkiye'de de bu akım yayılıyor. Özellikle de finans sektöründe çalışanlar arasında bir parola MBA (Evliyim ama müsaitim)... İş seyahatlerine çıkıldığında cep telefonlarından gönderilen MBA mesajıyla gerçekleşiyor bu aldatmalar...

Bir de site var bu konuda... Adresini vermeyeceğiz ama site açıldıktan 48 saat sonra 4 bin 850 kişi üye olmuş.

31 yaşındaki gazeteci Ersin M. bir MBA... Evli ve üç yaşında bir çocuğu var. Partnerini internetten seçiyor. Ersin M. evli olduğunu saklamıyor yani, "evliyim ama müsaitim" parolasını kullanıyor. Ersin M. ilk MBA deneyimini eşinin hamilelik döneminde yaşamış. Bu ilişkiden sonra "Tamam ben bir MBA'yım" deyip yoluna devam etmiş.

TÜRK ERKEKLERİNİN YÜZDE 30'U MBA

Evlilik terapisti Psikaytr Dr. Armağan Samancı'ya göre erkek, evlilikte yıpranma başlayınca, kadın ise evlilikten aldığı tatmin azalınca kendini MBA hissediyor. Ve oran veriyor;

"Evli Türk erkeklerinin yüzde 30'u, kadınların da yüzde 10'u MBA (yani evliyim ama müsaitim inancında)"

MBA olan Türk erkekleri biraraya geldiklerinde sürekli eşlerini çekiştiriyorlar. Bir MBA olan Vedat S şöyle anlatıyor; "Genelde dert yanıyoruz birbirimize. Eşlerimizin baskılarından bahsediyoruz."

İŞTE TÜRK MBA'LARIN İTİRAFLARI

EBRU (32 yaşında bankası)
"3 yıllık evliyim. MBA olduğumu geçen yıl anladım. Sebebi heyecan. Şu an biriyle beraber değilim ama canım çektikçe oluyorum. Evlenmeden önce sevgililerimi de aldatıyordum ama eşimi aldatacağım aklıma gelmezdi."

BERRİN (28 yaşında, sigortacı)
"5 yıllık evliyim. MBA olduğumu evlendikten üç ay sonra anladım. Nedeni; cinsellik, merak ve macera. Vicdan azabı çekmiyorum."

BURAK (37 yaşında, ithalat-ihracaat)
"11 yıllık evliyim. MBA olma nedenim macera. İlk deneyimim evlendikten 6 ay sonra barda tanıştığım bir kadınla yaşadım. Vicdan azabı çekmiyorum. Tercihim bekar kadınlar. Riske giremem."

SELÇUK (42 yaşında, turizmci)
"18 yıllık evliyim. Çalıştığım oteldeki kadınlar evli olmama rağmen ilgi gösterince MBA olduğumu anladım. İlk kez evlendikten 8 ay sonra oteldeki bir turistle ilişkiye girdim. Sürekli değişik kişilerle beraberlik yaşıyorum. Bekarlar tercihim ama evli kadınlar daha heyecanlı oluyor." //


(Kaynak: Aktüel)