BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mayıs ayı bütçe gerçekleşmeleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı mayıs ayı bütçe gerçekleşmeleri ile ilgili olarak, “Yılın ilk 5 ayındaki gerçekleşmeler, bütçe perfor...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı mayıs ayı bütçe gerçekleşmeleri ile ilgili olarak, “Yılın ilk 5 ayındaki gerçekleşmeler, bütçe performansının bu yıl oldukça olumlu seyrettiğini ve yılsonu hedeflerimizi rahatlıkla yakalayacağımızı göstermektedir” dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı Mayıs ayı bütçesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. “Bütçe 4,3 milyar TL fazla vermiştir” diyen Bakan Şimşek, “Geçen yılın ilk 5 ayında ise bütçe 432 milyon TL açık vermişti. Yılın ilk 5 ayındaki gerçekleşmeler, bütçe performansının bu yıl oldukça olumlu seyrettiğini ve yılsonu hedeflerimizi rahatlıkla yakalayacağımızı göstermektedir” dedi.
Bakan Şimşek açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu performansta bütçe gelirlerindeki olumlu seyir ile faiz ödemelerine aktarılan kaynağın azalması etkili olmuştur. Zira 2013 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre bütçe gelirleri yüzde 16,1 (22,2 milyar TL) artmış, faiz harcamaları ise aynı dönemde yüzde 10,7 (2,6 milyar TL) azalmıştır. Bu tablo mali disiplini korumanın önemini ve geçen yıl aldığımız tedbirlerin ne denli yerinde olduğunu göstermektedir.”
(İHA)