BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.463,20
HABER /  DÜNYA

Hayvanat Bahçesi ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni bu yıl, toplam 3 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. <br/>Gaz...

Abone ol

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni bu yıl, toplam 3 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 2013 yılında 6 ay içerisinde, 1 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Türkiye’nin en temiz, kokusuz ve en büyük hayvanat bahçesi olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Her geçen gün hayvan çeşidi ve sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, 2013 yılı içinde şu ana kadar Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 1 milyon 800 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, “Bütün Türkiye’yi Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni görmeye bekliyoruz. Sadece yerli değil yabancı turistlerimizi de buraya bekliyoruz. Özellikle Ortadoğu’dan gelen ziyaretçilerimiz burada dünyanın dört bir yanını gezerek görebilecekleri hayvanları, aynı yerde görme fırsatı buluyor. Bu yılki ziyaretçi hedefimiz 3 milyon kişi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni geçen yıl boyunca 2 milyon 650 bin kişi ziyaret etmişti. Yıllık artış ortalamamız yüzde 20 civarında. Bu yılda aynı ivmeyi yakalarsak -ki yılın bu tarihine kadar yakalamış sayılırız- ziyaretçi sayımızın 3 milyonun üzerinde olacağına inanıyorum. Ziyaretçi sayımızın her geçen gün artmasının nedeni buraya gelen insanların çok memnun ayrılmasıdır. Yeni yeni hayvanlar getirmemiz, yeni yeni barınaklar dizayn etmemiz, buranın dünyanın en temiz hayvanat bahçesi olmasıdır. Ayrıca buranın en kokusuz hayvanat bahçesi olması da ziyaret etme tavsiyeleri arasında bulunuyor” dedi.
(İHA)