BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  GÜNCEL

Mayını tanıyan araçlar yolda

Mayına tuzaklarına önlem.. Mayına duyarlı son teknoloji zırhlı araçlar geliyor.

Abone ol

Kara unsurlarının lojistik gücü, tedarik edilecek 'mayına duyarlı', modern araç-gereçlerle donatılmış yeni zırhlı araçlarla artırılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını belirleyerek bir program çerçevesinde gerçekleştiren Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Kara Kuvvetleri Komutanlığı için "özel maksatlı taktik tekerlekli zırhlı araç projesi" ile ilgili çalışmaları başlattı.

Fizibilite çalışmalarının 1.5 ayda tamamlanması öngörülürken, zırhlı araçlar aynı zamanda en ileri teknoloji ile donatılmış sensör, destek ve radar araçları ile takviye edilecek.

336 adet zırhlı araç üretilecek

SSM tarafından programa alınan projeyle, toplam 336 adet taktik tekerlekli zırhlı araç, mayınlara duyarlı ve en yüksek seviye korumalı olarak NATO standartlarında üretilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın açacağı 'uluslararası ihale' ile tedarik edilecek 'Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Projesi'yle, taktik seviyede keşif ve gözetleme ile NBC keşif görevlerinin taktik tekerlekli zırhlı araç tedariği sağlanacak.

Tedarik kapsamında üretimi öngörülen 336 adet zırhlı araçlar; modern sensör, radar ve destek araçları ile desteklenecek.

Bu doğrultada zırhlı araçlarla birlikte ilgili donanımlar (33 adet komuta aracı), 135 adet sensör aracı, 99 adet destek aracı, 39 adet adet radar aracı ve 30 adet (NBC Keşif Aracı) proje paketi içinde yer alacak.

Tedarik programı doğrultusunda yerli ve yabancı firmalardan alıma yönelik teklifleri alınarak, kısa süre içinde ana-alt yüklenici anlaşmaları imzalanacak. Üretim ve teslimat ise belirlenecek bir program çerçevesinde gerçekleştirilecek.