BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,90
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL

Ecevitten sınır ötesi yorumu

Rahşan Ecevit "Tehlikenin kaynağı sınır ötesindedir" dedi.

Abone ol

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili tehlikenin kaynağının sınır ötesinde olduğunu belirterek, "Bu kaynak da ancak sınır ötesi harekatla kurutulabilir" görüşünü savundu.

Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Irak'ın Türkiye'nin güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.

"ABD'nin, Kuzey Irak'a girerek İsrail ile hayalini kurdukları Büyük Ortadoğu Projesi için ilk adımı attığını" savunan Ecevit, "bu projenin, Türkiye'nin Güneydoğusunu da kapsadığını" dile getirdi.

Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in 23 Aralık 2004 tarihli gazetelerde yer alan bir demecinde "Irak'taki Kürt siyasi liderlerinin Türkiye'ye yönelik siyasi emellerine dikkati çektiğini" hatırlattı.

Bülent Ecevit'in, "haklı olunduğu zaman uluslararası toplumun da daima bunu kabul ettiğine ve yapılanın anlayışla karşılandığına inandığını" ifade eden Rahşan Ecevit, tecrübelerin, "bugün de Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak kimseden, özellikle Bush yönetiminden izin almadan kararlar alınması gerektiğini gösterdiğini" kaydetti.

Rahşan Ecevit, açıklamasında, "Tehlikenin kaynağı sınır ötesindedir. Bu kaynak da ancak sınır ötesi harekatla kurutulabilir. Bu arada, Türkiye'nin Irak'la ilgili uzun vadeli bir milli politika oluşturması gerekiyor" görüşüne yer verdi.