BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Albarakadan 65. şube

Albaraka Türk'ün 65. şubesi Aydın'da açıldı. Törene vali Malay da katıldı.

Abone ol

Aydın Valisi Mustafa Malay, ''Halkımızın güvenilir bankacılık ortamına ihtiyacı var'' dedi. Malay, Albaraka Türk Katılım Bankası Aydın Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bir kurumun ayakta durabilmesinin hizmet ettiği halkının güvenine layık olması ile mümkün olduğunu belirterek, son yıllarda Türkiye'de bankacılık alanına halkın bir güvensizliğinin ortaya çıktığını söyledi.

Batan bir çok bankanın hem devlete hem de diğer bankalara zarar verdiğini ifade eden Malay, şöyle konuştu:

''Vatandaş, öyle bir duruma geldi ki, bankaya para yatırmaya dahi cesaret edemez oldu. Bir çok kişi paralarını yastık altında sakladı. Hırsızlıklar oldu. Vatandaş, maalesef bu güvensizlik ortamı nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Onun için halkımızın güvenilir bankacılık ortamına ihtiyacı var. Biliyoruz ki Albaraka Türk, halkın güvenini kazanmış dürüst çalışan, halka güven veren bir bankadır. Türkiye'de 65. şubesini Aydın'a açıyor. Aydın, turizmi, ekonomik potansiyeli ve yatırıma elverişli olmasıyla Ege bölgesinin bir incisidir. Zaten hedefimiz, buradaki kaynaklarımızı faaliyete geçirmektir.''

Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurul Üyesi Osman Akyüz de Türkiye'de faizsiz bankacılık sisteminin ilk ve öncü kurumu olan Albaraka Türk'ün, istikrarlı çizgisini sürdürerek 22 yıldır Türkiye'de tasarrufçu, iş adamı ve yatırımcıya hizmet verdiğini söyledi. Uzun bir tarihi geçmişe sahip Aydın'ın Ege Bölgesinde İzmir'den sonraki en önemli illerden biri olduğunu vurgulayan Akyüz, ''Azim, emek ve inançla geldiğimiz bu sorumluluk isteyen yolda, yatırım yapan, üreten, istihdam yaratan ve alın terine inanan müteşebbislerimizi desteklemek en büyük misyonumuz olacaktır'' diye konuştu.