BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.414,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Maskeyle aday adaylığı açıklaması

Maskeyle katıldığı basın toplantısında CHP'den aday adaylığını açıkladı.

Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık, göğüs kanseri hastalığı nedeniyle ağzında maskeyle katıldığı basın toplantısında, CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Ereğli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı da olan Neriman Posbıyık, CHP İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına ağzındaki maskeyle geldi. Eşi Halil Posbıyık'ın da hazır bulunduğu toplantıda aday adaylığını açıklayan Posbıyık, bir süredir göğüs kanseri tedavisi gördüğünü, bu yüzden önlem amacıyla maske taktığını söyledi. Posbıyık, "Ben mücadeleci bir insanım. Bu göğüs kanserini yeneceğim. Karadeniz Ereğli ve Alaplı'nın haklarını korumak için de sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Eşi Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın aday adaylığının, CHP Parti Meclisi ve partinin üst yönetiminin kararıyla engellendiğini öne süren Neriman Posbıyık, kendi adaylığının, partinin eşine karşı olan tavrına bir tepki olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Posbıyık, "Eşim Halil Posbıyık'ın böyle bir karar almamda hiçbir telkini olmadı. Zaten buna izin vermem. Ama aday adayı olmamda, eşimin, genel olarak PM Meclisi kararıyla özel olarak da partimizin üst yönetiminin kararıyla adaylığının engellenmesi etkili oldu" diye konuştu.

Halil Posbıyık, açıklamasının ardından eşini tebrik etti ve adaylık sürecinde kendisini destekleyeceğini söyledi.