BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'in protokol ayıbı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaymakamdan sonra konuştu olay çıktı!

Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir temasları sırasında protokole uyulmadığı iddiasını gündeme getirdi.

CHP liderinin konuşmasının en sona bırakılmasına tepki gösteren Tekin, "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu?" dedi.

Ancak protokol kurallarına göre resmi törenlerde konuşma sırası ast'tan üst'e doğru yapılıyor. Töreni izleyenler Tekin'in sözlerinin yanlış aktarıldığını savundu. Buna göre Tekin ana muhalefet liderini karşılamayan devlet görevlilerine ve tören sırasında anons yapılırken Kılıçdaroğlu'nun isminin en son okunmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Basri Otel'de işadamları, sanayiciler, sendika ve sivil topum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı görüşme yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, aynı otelde partinin genç işsizler için hazırladığı "genceartı' projesinin tanıtımına katıldı. 

Gürsel burada yaptığı konuşmada, Seyid Onbaşı'nın kabri başında düzenlenen törende protokol kurallarına uyulmadığını, CHP liderinin konuşmasının en sona bırakıldığını öne sürerek, "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu? Niye oluyor? Çünkü bu kaymakamlar, valiler hükümetin kaymakamları, hükümetin valileri" dedi.

Gürsel'in tepki gösterdiği törende Tarih Öğretmeni Mehmet Aldemir ilk konuşmayı yaparken ardından iki öğrenci şiir okumuş, törene katılan komutanlardan birinin konuşmasının ardından Havran Kaymakamı Orhan Balcı kürsüye çıkmıştı. Balcı'dan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. 

Buradaki törenin sonuna kadar beklemek durumunda kalan Kılıçdaroğlu uzun araç konvoyu nedeniyle de Balıkesir'e geç geldi. Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir programı da bu yüzden aksadı.  

TEKİN YANLIŞ MI BİLİYOR?

Protokol kurallarına göre resmi törenlerde konuşma sırası ast'tan üst'e doğru yapılır. İlk konuşmayı ev sahibi yapar. Törenin konusuna göre üst'e doğru konuşmalar devam eder. Son konuşma ise teröne katılan üst kimse onun tarafından gerçekleştirilir.

Tekin'in eleştirdiği törende de söz konusu protokol kurallarına uyularak son konuşma Kılıçdaroğlu'na bırakılmış görünüyor. Protokol kuralları böyle olmasına karşın Tekin'in verdiği tepki ise "Siyasi mesaj veriyor" olarak yorumlanıyor.

TEKİN KARŞILAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Töreni izleyenler ise Tekin'in sözlerinin yanlış aktarıldığını ileri sürdü. Buna göre Tekin ana muhalefet liderini karşılamayan devlet görevlilerine ve tören sırasında anons yapılırken Kılıçdaroğlu'nun isminin en son okunmasına tepki gösterdi.