BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Maskeli grup Diyarbakır'ı ateşe verdi

Öcalan konuştu, üst üste il merkezlerinde olaylar yaşanmaya başladı. Maskeli bir grup Diyarbakır'ı ateşe verdi.

Abone ol

Diyarbakır'da izinsiz gösteri yaparak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne yürümek isteyen yüzleri maskeli bir grup, polise molotofkokteyli ve havai fişekli saldırıda bulundu. 

Gümüşhane kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışma sonucu öldürülen PKK'lı Yunus Tokdemir'in cenazesinin Diyarbakır'a getirilişi sırasında kentte olaylar çıktı.

Merkez Bağlar İlçesi Hatboyu Caddesi'nde gece 23.30'da toplanan yüzleri maskeli bir grup, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Emniyet Müdürlüğü önünde grubun önünü kesen polise, göstericiler, molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırıda bulundu. Polis, eylemci grubu dağıtmak için biber gazı ile müdahale etti. Atılan gaz bombalarından polis ve vatandaşlar da etkilendi.

Yüzleri maskeli grup, ana cadde üzerinde lastik yakıp yolları trafiğe kapatırken, ara sokaklarda da polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. Eylemcilerin sokaklara kaçması üzerine olası saldırılara karşı bazı polis memurları gece dürbünü ile çevreyi kontrol etti. Yaşanan kovalamacanın ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.