BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Marmaris'te orman yangını

Yaklaşık 5 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü yangına müdahale eden 5 personel hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Marmaris'te çıkan orman yangınında yaklaşık 5 dönüm ormanlık alan zarar gördü, yangına müdahale çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 4'ü orman işletme müdürlüğü personeli 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na giden yol üzerinde bulunan Adaağzı mevkisinde, kızılçamların yoğun olduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların haber vermesi üzerine Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve çevre belediyelerinin itfaiye ekipleri bölgeye gönderildi. 10 arazöz, çok sayıda itfaiye aracı ve yaklaşık 50 orman işçisiyle müdahale edilen yangın, bir saat içerisinde kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri ve deniz üssünde görevli askerler de yardımcı oldu.

Söndürme çalışmaları sırasında bir orman işçisi çenesinden ve kolundan yaralandı. Bir orman işletme şefi, iki orman işçisi ve Birol Pekdemek isimli vatandaş da dumandan etkilendi. Baygınlık geçiren Pekdemek'e ilk müdahaleyi orman işletme müdürlüğü çalışanları yaptı. Başından su dökülerek ve tıkanan nefes yolu açılarak ayıltılan Pekdemek'e, olay yerine çağrılan sağlık ekibi müdahalede bulundu. Pekdemek ve ormancılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye götürüldü.

"İNSAN KAYNAKLI BİR YANGIN"

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının tamamen söndürüldüğünü ve sabaha kadar soğutma çalışmaları yapılacağını söyledi.

Yangının Marmaris Milli Parkı sahasında çıktığını ifade eden Şahin, ''Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na giden orman yoluna yaklaşık 50 metre uzaklıkta, ormanın içerisinde yangın çıkmış. Yangının çıkış nedenini henüz belirleyemedik. Yakınlarda elektrik nakil hattı yok, piknik yapılan bir mesire yeri değil. Güvenlik güçleri yangının sebebini araştırıyor. Ancak yüzde yüz insan kaynaklı bir yangın olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

İlk belirlemelere göre yarım hektarlık bir alanın zarar gördüğünü belirten Şahin, hava aydınlanınca yanan alanın tam olarak tespit edilebileceğini ve bu alanın azalıp, artabileceğini kaydetti.

Bu arada, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral da bölgeye gelerek yangın ve yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Saral, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.