BIST 10.721
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.418,12
HABER /  GÜNCEL

Marmaris'in en eski belediye başkanı vefat etti!

Marmaris'in en eski belediye başkanı ünvanına sahip emekli yarbay hayata gözlerini yumdu.

Abone ol

Hayatını kaybeden Marmaris ilçesinin eski belediye başkanlarından Emekli Yarbay İsmet Karadinç, düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü GATA'dan yaklaşık iki hafta önce Marmaris Ahu Hetman Hastanesi'ne nakledilen ve tedavisi burada devam ederken 71 yaşında yaşamını yitiren İsmet Karadinç için kılınan cenaze namazının ardından Eski Cami'de askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine sivil ve askeri yöneticilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askerlerin taşıdığı Türk bayrağına sarılı tabutun geçişine askeri bando eşlik etti. Bir süre sonra tabutu askerlerden devralan Marmarisliler, cenaze nakil aracına kadar eski başkanlarına son görevini yaptı.

Marmaris'in eski belediye başkanı, Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Karadinç'in yakın arkadaşı olduğu bilinen Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de cenazeye çelenk gönderenler arasında olduğu görüldü.

1989 ile 2004 yılları arasında Anavatan Partisi'nden üç dönem belediye başkanlığı yapan Karadinç, 1998 yılında ilçe merkezindeki askeri kıyafetli Atatürk heykelini, sivil kıyafetli Atatürk heykeliyle değiştirerek dikkatleri çekmişti