BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Satılamayan TOKİ'ler için şikayet yağmuru!

TOKİ evlerinin Gaziantep ayağında satılamayan ve harabeye dönen evler için halktan şikayet yağıyor.

Abone ol

Gaziantep’in Serinevler Semti’nde TOKİ ile Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan bin 260 konuttan satılamayan yarısına yakın bölümü harabeye döndü. Mahallede inceleme yapan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’ye TOKİ sakinleri, "Evlerde cam, çerçeve kalmadı. Akşamları fuhuş ve tinerci yuvası olan bu evlerin yüzünden evimize gidemiyoruz" diye yakındı.

Milletvekili Akif Ekici ve yanındakiler, Serinevler Semti'ndeki TOKİ binalarında incelemelerde bulundu. Evlerin yüksek fiyat nedeniyle yarısından fazlasının boş olduğu TOKİ binalarında oturanlar, Ekici'ye yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 2008'de 'Kira öder gibi ev sahibi olma' düşüncesiyle 78 ile 88 bin lira ödeme protokolü imzalayarak ev aldıklarını belirten vatandaşlar, "Yılda 4 bin 800 lira taksit ödüyoruz. Bunun 4 bin lirası faize gidiyor. Ana para borcundan ise yalnız 800 lira düşüyor. Bu durumda değil bizim, çocuklarımızın ömrü bile bu borcu ödemeye yetmeyecek" dedi. Evlerin boş kaldığı için talan edildiğini, camlarının kırıldığını, geceleri tinercilerle fuhuş yapanların mekanı haline geldiğini belirten vatandaşlar, evlerine korku ile gidip geldiklerini vurguladı.

Vatandaşlar şunları söyledi:
"Daha 20 ay bile geçmeden her yer kırılıp dökülüyor. Akşamları fuhuş ve tinerci yuvası olan bu evlerin yüzünden evimize gidemiyoruz. TOKİ'nin tayin ettiği yönetim bir sürü usulsüz işi bırakıp gitti. Burada oturanların çoğu asgari ücretle geçimlerini sürdürmeye çalışan insanlar. 700 lira maaş alan bir insan, 500 lira taksit, aidat ve yakıt parasını nasıl ödeyecek? Diğer zorunlu ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? İnsanlar masrafları azalsın diye ayın yarısını babasının evinde geçirmeye başladı. Şimdi anladık ki biz TOKİ'den ev değil, dert satın almışız. Yetkililerin bizi duymasını bekliyoruz."

Milletvekili Akif Ekici ise TBMM'ye ev taksitlerinin sabitleştirilip ödeme kolaylığı getirilmesine ilişkin yasa teklifi verdiğini, ancak iktidar partisinin milletvekilleri tarafından bu teklifin reddedildiğini belirterek, konunun takipçisi olacağını söyledi. Ekinci, TOKİ'nin yoksulu ev sahibi yapmak yerine yüksek fiyata ev sattığını vurguladı.