BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.433,56
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş Barselona yolcusu!

İBB Başkanı Kadir Topbaş UCLG toplantıları doğrultusunda Barselonaya gidecek. İşte ayrıntılar..

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, 25 ve 26 Ocak tarihlerinde yapılacak UCLG Başkanlık toplantısına katılmak üzere Barselona'ya gidecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Topbaş'ın, UCLG Başkanı sıfatıyla 16 Aralık 2010 tarihinde Barselona'daki UCLG Dünya Sekreteryası'na bir ziyaret gerçekleştirdiği, ziyarette UCLG Başkanlık üyeleri ile sık sık bir araya gelme ve UCLG Başkanlığı olarak birliğin önündeki dönem çalışmalarına yön verme kararı alındığı hatırlatıldı.

Topbaş tarafından UCLG Başkanlık üyelerinin Barselona'da yapılacak ''UCLG Başkanlık Toplantısı''na davet edildiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

''Başkan Kadir Topbaş'ın yönetiminde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan toplantıda, UCLG yeni Genel Sekreteri seçilene kadar Clarence Anthony'nin Ara Dönem Yöneticisi olarak atanması, 2011 yılı genel çalışma programı, Genel Sekreter atama takvimi ile süreci ele alınacak. Ayrıca UCLG'nin siyasal yönetiminin güçlendirilmesi, UCLG stratejik çalışması, UCLG komiteleri ve çalışma grupları, başkanlık takvimi ve 2011 yılı yönetim organları toplantıları da değerlendirilecek. Toplantıya UCLG EşBaşkanı Ilsur Metshin (Tataristan'ın Kazan Belediye Başkanı), Muchayedi Masunda (Zimbabve'nin Harare Belediye Başkanı), J. F. Araya Monge (Kostarika'nın San Jose Belediye Başkanı) katılacak. Wan Qingliang (Çin Halk Cumhuriyetinin Guangzhou Belediye Başkanı) ve Antonio Costa (Portekiz'in Lizbon Belediye Başkanı) ise temsilci gönderecek. Ayrıca, UCLG Saymanı Ted Ellis (ABD'nin Bluffton Belediye Başkanı) de toplantıya katılacak.''