BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,87
ALTIN 2.406,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Marmaris Sinema Festivali e 7 film

Marmaris'te Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve Birikim Medya organizasyonuyla Marmaris Sinema Festivali yapılacak.

Abone ol

Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve Birikim Medya organizasyonuyla ‘Marmaris Sinema Festivali 7 Yönetmen 7 Film’ festivali yapılacak.

Yıl Boyu Yaşayan Marmaris” teması içinde Marmaris’in sanata ve kültüre olan desteğinin ön plana çıktığı etkinlik; 26 Haziran-4 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek. “Marmaris Sinema Festivali 7 Yönetmen 7 Film” etkinliğine, Türk Sineması’nın son dönemde adından sıkça söz ettiren önemli filmlerinin yönetmenleri ve sanatçıları katılıyor.

26 Haziran-4 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik; 26 Haziran tarihinde Marmaris Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek Gala Gecesi ile başlayacak. Gala Gecesi öncesi; konukların ve bölgede bulunan yerli ve yabancı turistler ile yöre halkının katılacağı Film Afişleri Sergisi’nin açılışı yapılacak. Film Afişleri Sergisi ve Gala Gecesi’nin ardından bir hafta boyunca binlerce sinemasever programdaki filmleri ücretsiz olarak açıkhava sinema keyfinde izleyecekler.

Gala Gecesinde ayrıca; Türk Sineması’nın unutulmaz yönetmeni Halit Refiğ anısına eşi Gülper Refiğ’e teşekkür plaketi verilecek.

Festival’de Mustafa Hakkında Her Şey (Çağan Irmak) Beynelminel ( Sırrı Süreyya Önder-Muharrem Gülmez), Filler ve Çimen ( Derviş Zaim), Masumiyet (Zeki Demirkubuz), Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (Serdar Akar), Sonbahar (Özcan Alper), Eve Dönüş (Ömer Uğur) filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek.