BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Marmaray trenleri geliyor

Marmaray'da kullanılacak 440 araç için imza atıldı. Araçlar üç parti halinde teslim edilecek.

Abone ol

Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi'nde kullanılacak demiryolu araçlarının temini ihalesinde imzalar atıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projede kullanılacak demiryolu araçlarının temini sözleşmesi kapsamında 440 aracın 2012-2014 yılları arasında teslim edileceğini bildirdi.

CR2 sözleşmesiyle Marmaray tamamlanırken, bu sözleşme ile tren setleri alınacak. Kazanan Hyundai ROTEM firması oldu.

Yıldırım, sözleşmenin 440 adet demiryolu aracının temininin yanı sıra personel eğitimi, işletmeye alma eğitimi, yedek parça ve 5 yıl boyunca işletmenin bakımını da kapsadığını,projedeki araçların Marmaray'ın 2025'e kadar erişeceği trafik büyüklüğü göz önüne alınarak yapılacağını söyledi. Araçların 3 partide teslim edileceğini anlatan Yıldırım, teslimatın 2012-1014 yılları arasına yayıldığını belirtti.

PASLANMAZ ÇELİKTEN

Araçların 5 yıllık garantisi olmasının kalitesini ortaya koyduğunu vurgulayan Yıldırım, araçların yerin 13,5-14 kilometre altında gün ışığı olmadan çalışma ortamına uygun olarak paslanmaz çelikten yapılacağını kaydetti.

Araçların her birinin 22 metre boyunda ve 5 giriş çıkış kapısına sahip olduğunu belirten Yıldırım, araçların bağlantı yerlerinin açık olacağını ve yolcuların setler arasında gidip gelebileceğini bildirdi.

SEFERLER 2 DAKİKADA BİR

Araç seferlerinin yoğun saatlerde 2, yoğun olmayan saatlerde ise 10 dakikada bir olacağını, 34 istasyonun bulunduğu 77 kilometrelik güzergahın 100 dakika tamamlanacağını anlatan Yıldırım, projenin her aşamasında rekabet şartları, kalite ve kamu yararının göz önüne alındığını belirtti. Yıldırım, Hyundai ROTEM ile EUROTEM'in Sakarya fabrikasının araçların imalatında kullanılmasının bunu kanıtlayan en önemli unsur olduğunu da ifade etti.