BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Marmarada teröre lanet yağdı

Marmara Üniversitesi'nde iki ayrı öğrenci grubu Tokat'ta yaşanan terör saldırılarını ve hükümeti protesto etti.

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan askerlerin ardından yurt genelinde tepki eylemleri devam ediyor. Marmara Üniversitesi'nde ayrı ayrı basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Ülkücü öğrenciler hükümetin açılım politikasını protesto etti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önüne ilk olarak gelen Atatürkçü Düşünce Kulübü mensubu öğrenciler, saat 12.00'de ellerinde “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Türk Kürt Kardeştir, PKK kalleştir”yazılı dövizler, dev Türk bayrağı ile Atatürk resmi taşıdılar. Yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu adına basın açıklamasını okuyan Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mert Alpaslan, “Millet parçalanmaya giderken, insanlar birbirine kin duymaya başlarken, bu mu kardeşlik, bu mu barış?” diye sordu. Öğrenciler, “Hükümetin Demokratik açılımını üniversite kapısından sokmayacağız” diye slogan atarken basın açıklamasında, “Reşadiye'de 7 Mehmetçik'imizi teröre kurban verdik. Recep Tayyip Erdoğan ABD'de pazarlık yapa dursun. 7 ananın yüreği 70 milyon Türkiye'nin yüreği kan ağlamaktadır, 7 fidanımız daha şehit olmuştur” denildi.
Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın standartlarını gösteren fotoğrafların yayınlanmasının acizlik olduğu belirtilen basın açıklamasının sonunda, hain pusuda hayatını kaybeden 7 şehit askerin isimleri tek tek okunurken, basın açıklamasına katılan öğrenciler, “Yaşıyor” diye bağırdılar. Yoldan geçen vatandaşlardan bazıları da basın açıklamasına katılarak destek verdi.Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Saat 16.00'da ise üniversite bahçesine toplanan, ülkücü oldukları belirtilen 200 öğrenci dev bir Türk bayrağı açarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Gökhan Gül, şunları söyledi:
“Tokat'ta askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırıda 7 askerimiz şehadet mertebesine ulaşmıştır. Bu menfur saldırı başta aziz milletimiz olmak üzere Türk milliyetçilerini derinden üzmüştür. Son günlerde iktidarı yönetenlerin basiretsizliği, ehliyetsizliği ve cesaretsizliği neticesinde bölücü terör örgütü yandaşları yüce Türk milletini tahrik etmek ve adeta bir gövde gösterisi yapmaya kalkışarak bizlerin tahammülünü sınamaya çalışmaktadır. Aziz şehitlerimizin kanları, canları pahasına kurduğu devletimizi böldürmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Devletimizin bekası için kan dökülmesi gerekiyorsa kanımızı da dökeriz. Canımızı da veririz. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Grup açıklamanın ardında “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak olaysız şekilde dağıldı.