BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çamlıdere'de tıbbi atıklara AB uygulaması

Kentte üretilen tıbbi atıklar evsel atıklara karıştırmadan Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak toplayıp imha ediliyor.

Abone ol

Başkent`te çöp sorununu başarıyla çözen Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte üretilen tıbbi atığı da evsel atıklara karıştırmadan Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak toplayıp imha ediyor.

Büyükşehir Belediyesi`nce sürdürülen uygulama kapsamında, Ankara`daki tüm sağlık kuruluşları, kırmızı poşetlerde topladıkları tıbbi atığı özel korunaklı depolarda saklıyor. Büyükşehir Belediyesi`ne ait eğitimli personel tarafından depolardan teslim alınan tıbbi atıklar donanımlı araçlarla taşınarak, Sincan Çadırtepe Çöplüğü`nde sağlık kurallarına uygun biçimde imha ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara`daki sağlık kuruluşları için gerçekleştirdiği tıbbi atığın toplanması ve imhası işlemini, mücavir alan sınırları dışındaki sağlık kuruluşlarını da dahil ederek, uygulama alanını il sınırlarını kapsayacak şekilde genişletti. Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atığın insan ve çevre sağlığını koruyacak biçimde toplama ve imhasını, Beypazarı, Şereflikoçhisar, Polatlı, Çamlıdere, Nallıhan, Güdül, Evren gibi Ankara il sınırları içerisinde yer alan yerleşim birimlerinde de aynı titizlikle uygulamaya başladı