BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Marmara ve Egede şiddetli yağış

Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı; zamanla Marmara ve Ege'de 5 ila 7 derece azalacak.

Rüzgar ise genel olarak güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerimizde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Rüzgarın; iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şelinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına, öğle saatlerinden sonra Trakya'dan başlamak üzere kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta yer yer kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli ve kıyı kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat çevreleri ile zamanla kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir) aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.