BIST 10.000
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.433,30
HABER /  GÜNCEL

Marmara Denizi'nde kurtarılan kişinin hırsız olduğu ortaya çıktı

MARMARA Denizi'nde 3 gün akıntının sürüklediği şahsın bulunduğu tekne çalıntı çıktı. Öte yandan hakkında 2 suçtan arama kararı bulunduğu öğrenilen tekne hırsızı tutuklanarak cezaevine gönderildi. O şahıs, balık tutmak için denize açıldığını söylemişti.

Abone ol

Bandırma'dan Yenikapı'ya seferini yapmakta olan İDO feribotunun kaptanı Marmara Denizi'nin ortasında bir teknede el sallayarak yardım isteyen kişiyi fark etmiş, feribot motorsuz tekneye yaklaşarak yardım isteyen kişiyi kurtarmıştı. Feribota çıkarılan kişi, 3 gün önce tekne ile balık tutmak için denize açıldığını ancak akıntıya kapıldığını öne sürmüştü.

Feribot kaptanı tarafından kurtarılan kişinin bulunduğu teknenin çalıntı olduğu öğrenildi. Ayrıca şahsın, 2 ayrı suçtan arama kararı olduğu ortaya çıktı.

"Deniz polisi bu şahsın hırsız olduğunu anladı"

Tekne sahibi Hamza Coşkun olayla ilgili konuştu. Coşkun, "Benim Çarşamba günü sandalımın çalındığından haberim oldu. Deniz polisine giderek şikayetçi oldum. Daha sonra olayları televizyonda gördüm. Yenikapı'ya gittim ben de. Adamı aldıklarını ama sandalı bıraktıklarını söyledi. Deniz polisi de bu şahsın hırsız olduğunu anladı ve peşine düştüler" dedi.

"Sandalı bırakmışlar nerede olduğu belli değil"

Coşkun, "Haberlerde arkadaşlarım görüp bana mesaj attılar. Ben de sandalım bulundu diye sevindim ama sandalı bırakmışlar nerde olduğu belli değil. Benim arkadaşım görmüş, kimse yokmuş yanında. Tekneden 3 tane oltam vardı kilitliyordum. Kürekler zincirliydi onları da kırmış. Kilimim vardı hatta onu üzerine örttüğünü söylemiş. Ben de şaşırdım zaten bu olaya. Kaçmak için mi aldı bilmiyorum. Kürekli sandalı almak da cesaret işi. O sandalla geri dönmek çok zordur çünkü" diye konuştu.