BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de son dakika saldırı

MARDİN'den son dakika saldırı haberi geldi. PKK'lı hain teröristler el yapımı patlayıcı ime saldırdı. Saldırıda ölen ya da yaralanan var mı? İşte Mardin'deki saldırıdan gelen son dakika bilgiler...

Abone ol

MARDİN'den gelen son dakika haberine göre Derik Kaymakamlığı binasına saldırı gerçekleştirildi.

MARDİN'in Derik İlçesi'nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Saat 12.10'da, Kaymakam Muhammet Safitürk'ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıda, Derik Belediyesi'ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

KAYMAKAMA EL YAPIMI PATLAYICI İLE SALDIRI

Mardin Valiliği, Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, Derik Kaymakamlığı binasında bulunan Kaymakam Safitürk'e yönelik el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırıda Kaymakam Safitürk ile 2 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"İki hafif yaralının tedavisi Derik Devlet Hastanesinde devam ediyor. Safitürk ise Derik Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi. Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır."

SAĞLIK BAKANLIĞI: YARALI KAYMAKAM DİYARBAKIR'A NAKLEDİLİYOR

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara'ya naklinin planlandığı belirtildi..

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER