BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de jandarma karakoluna bombalı saldırı!

MARDİN Cevizpınar Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Gelen son dakika haberlere göre, 2 asker şehit oldu, 1 sivil öldü. 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol

Mardin'de, terör örgütü PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 asker şehit oldu, bir kadın yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi. bSaldırıda 2 asker şehit düştü, bir vatandaş hayatını kaybetti. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtildi. Menfur saldırı sonucunda 2 askerin şehit düştüğü bildirilen açıklamada, bir kadının yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Saldırıda yaralanan 3'ü ağır olmak üzere 7 kişinin süratle hastaneye kaldırıldığı ve tedavilerinin sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."