BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL

Mardin ve Hakkari'de 6 şehit var!

HAKKARİ'de bölücü terör örgütü PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Bu sabah bir son dakika acı haberde Mardin'den geldi. Mardin Derik'te 2 asker şehit oldu

Abone ol

HAKKARİ ve Mardin'den şehit haberleri geldi. İki ilde toplam 6 askerimiz şehit düştü.

Hakkari Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcı, bölgede faaliyet yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında infilak ettirildi. Saat 07.15'te gerçekleşen bu saldırıda 4 askerimiz şehit oldu.

MARDİN DERİK'TE 2 ASKER ŞEHİT

Mardin'in Derik ilçesinde de operasyona giden askerler bir köyde ev araması yapmak için araçtan inerken saldırıya uğradı. Saldırıda Derik İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Astsubay Mustafa Ayna ve Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit düştü.

HAKKARİ ŞEHİTLERİ MARDİN DERİK ŞEHİTLERİ
Şehit Uzman Çavuşumuz Ali Daniyar (27)
Şehit Uzman Çavuşumuz Harun Koçak (25)
Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuşumuz Mustafa Gevrek (25)
Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü (24)
Şehit Astsubay Üstçavuşumuz Mustafa Ayna
Şehit Jandarma Uzman Çavuşumuz Oğuz Emre Erkoç

ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI VATAN VE NAMUS OLDU

Çukurca saldırısında şehit olan Ordulu Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün sosyal medyadaki son paylaşımı vatan ve namus üzerine oldu.


26 yaşında ve bekar olan şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün sosyal medya hesabında en son Türk bayrağı portresini paylaşarak, “Uğruna ölmekse eğer seni yaşatmak, bin defa ölürüm. Adına leke sürdürmem. Gururdur, namustur bayrak ve sancak. Aksa da kanım korkma haini güldürmem” yazdığı görüldü. Şehidin paylaşımı görenleri duygulandırdı.

29 YAŞINDA ŞEHİT OLDU

Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Astsubay Mustafa Ayna’nın acı haberi memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine ulaştı. 29 yaşındaki Mustafa Ayna'nın acı haberini alan ailesi sinir krizleri geçirdi.


Şehidin Atatürk Caddesi'nde bulunan baba evini askerler ve komşuları büyük bayraklar ve Atatürk posteri ile donattılar.


Mustafa Ayna, 2005 yılında girdiği astsubay okulundan 2007 yılında mezun olarak aynı yıl göreve başladı. Mustafa Ayna’nın 1 ay önce Bolu’ya tayininin çıktığı, taşınmak için Mardin'de bulunan evinin eşyalarını topladığı öğrenildi. Şehit Astsubay Mustafa Ayna'nın evli 1 çocuk babası olduğu bildirildi.