BIST 8.743
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.237,04
HABER /  GÜNCEL

Mardin Kızıltepe'de patlama şehitler ve yaralılar var

MARDİN Kızıltepe'de askeri bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Mardin Kızıltepe'den gelen son dakika haberlerine 4 asker şehit düştü, 6 asker yaralandı.

Abone ol

MARDİN'in Kızıltepe ile Derik ilçeleri arasındaki karayolunda, askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı, infilak ettirildi.

Saldırıdan ilk anda yaralı haberleri geldi. Yaralı askerler, Derik ve Kızıltepe Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak daha sonra hastanelerden acı haber ulaştı.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

Mardin Valiliği açıklamasında hain saldırıya ilişkin şu ayrıntılar verildi;

-“Derik-Mardin karayolunda bulunan Ilıca Mahallesi civarında bugün 08.30 civarında mayın ve EYP araması yapan aracın geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 askerimiz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 7 personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Mardin Valiliği'nin açıklamaları sonrası şehit sayısı 4'e yükseldi. Yaralı 6 güvenlik görevlisinin Kızıltepe ve Mardin'deki Devlet Hastaneleri'nde tedavileri sürüyor.