BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da üretici süte hiç acımadı

Manisa Süt Üreticileri Birliği, sanayicinin süt fiyatını düşürmek istediği iddiası ile sütü satmak yerine dökmeyi tercih etti.

Abone ol

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, sanayicilerin süt fiyatlarını düşük tutmak istediğini belirterek, ''Madem sanayici üreticinin sütünü almıyor, üretici olarak bizler de sütümüzü vermiyoruz'' dedi.

Salihli'nin Çökelek köyünde, sanayicilerin süt fiyatlarını protesto eden Çökelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi süt üreticileri, köy meydanında sütlerini döktü.

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tunca, yaptığı açıklamada, Cumartesi günü sanayicilerle yapılan toplantılarda herhangi bir sonuca varılamadığını belirterek, Süt Üreticileri Birliği'nin sanayiciye süt vermeme yönündeki eylem kararını hatırlattı.

Sütlerini 40-50 kuruşa vermek istemediklerini ifade eden Tunca, ''Bugün gelinen noktada sanayici masasından kalkarak 'Biz bundan sonra sütünüzü almıyoruz' diyor. Madem sanayici üreticinin sütünü almıyorsa, üretici olarak bizler de sütümüzü vermiyoruz'' diye konuştu.

Üreticiler, konuşmaların ardından sütleri döktü.