BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da kışlada zehirlenen askerlerle ilgili son dakika açıklama

MANİSA'da kışlada yemekten zehirlenen askerlerin son durumu ne? Yemek şirketi ile ilgili gözaltı sayısı kaç? Manisa Valisi'nden onlarca askerin zehirlendiği olaya ilişkin flaş açıklamalar...

Abone ol

MANİSA'sa 1. Piyade Er  Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki 731 asker zehirlendi. Olaya ilişkin Manisa Valisi Güvençer'den son dakika açıklamalar geldi.

Manisa Valisi Hakan Güvençer 17 askerin hastanede tedavisinin sürdüğünü ve riskli durumda kimsenin olmadığını söyledi. Gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini dile getiren Vali Güvençer, "23 Mayıs'taki salgının devama değil" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Er  Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki 731 askerin zehirlenmesi olayıyla ilgili açıklam ayaptı.17 askerin hastanede tedavisinni sürdüğünü anlatan Güvençer, hayati tehlikesi bulunan askerlerin olmadığını açıkladı. Manisa Valisi Güvençer, kışlada zehirlenme olayına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: Etkilerini konuştuğumuz hadiseler bir takım ortaklıklar içeriyor olmakla beraber tam anlamıyla, 23 Mayıs'ta yaşanan salgının devamı değil. Yüzde yüz birbirinin devamı değil ama ortaklıkla ilgili herkesin zihninde bir ilişkilendirme oluyor. 23 Mayıs'tan sonra da bütün tahkikatlar süratle sürdürüldü ve raporlandı ama ne yazık ki, 16'sında 17-18'inde hadiseleri yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız."

24 KİŞİ GÖZALTINDA

Yemek şirketinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltında olduğunu da açıklayan Güvençer, bugün gözaltına alınan kişilerin savcılığa sevk edileceğini dile getirdi.

FETÖ MÜ ZEHİRLEDİ?

Güvençer, bir gazetecinin "Olayla ilgili FETÖ iddiaları bulunduğunu" hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Aynı sizin gibi sosyal medyadan gördüm, bu konuda hiçbir resmi açıklama yapılmadı ancak yaşanan hadise son derece üzücü, ciddi ve önemli. Yaşanan hadisenin önemi çerçevesinde devlet olarak biz her türlü ihtimalin üzerine bütün ayrıntılarıyla gitmek durumundayız. En ince ayrıntılarına kadar, en küçücük ihtimali dahi gözardı etmeksizin bu meselenin üzerine gideceğiz ama bahsettiğiniz isimlendirme, doğrudan tanımlama yapılmadı, şu anda yapılması için de erken. O sadece belki sokaklardaki insanların aklına gelip, dillendirdiği ya da sosyal medyaya yansıttığı mülahazalardan ibaret."

ASKERİ HEYET HASTANEDE İNCELEME YAPTI

Bu arada zehirlenme olayıyla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri de ayrı iç soruşturmasına başladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği üst düzey askeri heyet, erlerin tedavi gördükleri hastaneleri ziyaret etti. Burada erlerle konuşan heyettekiler, ayrıca hastane yöneticilerinden de son durum hakkında bilgi aldı. Askeri heyetin hazırlayacakları raporları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilgili birimlerine iletecekleri ifade edildi.

Askerlerin zehirlenme olayıyla ilgili yemek şirketinden açıklama