BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  MEDYA

Dumanlı Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu! Güneş'in şok iddiası

Güneş gazetesinden bomba manşet. Gazete "MİT kumpası bu masada kuruldu" başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Abone ol

Güneş gazetesinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şok suçlama.

17 Mayıs 2015 tarihli Zaman gazetesinde binasında yazarlarla buluşan Kılıçdaroğlu ve Enis Berberoğlu'nun fotoğrafını manşetine taşıyan gazete, "MİT kumpası bu masada kuruldu" manşetini attı.

Haberin spotunda "Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetiyle sonuçlanan MİT kumpası tezgahı, Zaman Gazetesi binasında kuruldu. Dumanlı, Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu o gün oradaydı" ifadelerine yer verildi.

Gazetenin haberine göre MİT TIR’larını durduran savcı, hakim ve askerlerin çektikleri görüntüler, masada Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu’na izlettirildi.

Yine gazetenin iddiasına göre; o görüntüler 7 Haziran genel seçimlerine bir hafta kala Cumhuriyet’in manşetine çıkacak, hem MİT hem de hükümet köşeye sıkıştırılacaktı.

KILIÇDAROĞLU YANIT VERMEDİ

Kılıçdaroğlu'na görüşmeyle ilgili sorular soran Güneş gazetesi, beklediği yanıtları alamadığını yazarken, Dumanlı'nın görüşmeye dair fotoğraf için "eski bir tarih" dediğini aktardı. Buna karşın gazete, o fotoğrafın ertesi günü 18 Mayıs'ta Zaman gazetesinde yayımlandığına dikkat çekti.

Gazete, görüşmeden iki sonra Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet'e yaptığı açıklamada "izledim" dediği görüntülerin, Enis Berberoğlu tarafından 27 Mayıs'ta Can Dündar'a verildiğini yazdı.

12 GÜN SONRA CUMHURİYET'İN MANŞETİNDE

Bilindiği üzere MİT TIR'ları görüntüleriyle ilgili haber 29 Mayıs 2015'te Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet'in manşetine taşınmıştı.