BIST 10.199
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.434,33
HABER /  GÜNCEL

Manisa Valisi: ’’Faciayla ilgili 24 kişi gözaltında’’

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma’daki maden faciasına ilişkin 24 kişinin gözaltına alındığını söyledi. <br/>Soma Adliyesi’nin bulunduğu...

Abone ol

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma’daki maden faciasına ilişkin 24 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Soma Adliyesi’nin bulunduğu Hükümet Konağı önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, maden faciasıyla ilgili soruşturmaya ilişkin bilgi verdi. Vali Savaş, şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak kişilerin liste olmadığı için kim olduğunu bilmediğini, ifade etmesinin de doğru olmayacağını söyledi. Soruşturmada 24 kişiyle alakalı şüpheli sıfatıyla ifade alınacağını belirten Vali Savaş, "Sayının artıp artmayacağı tahkikat sonrası belli olacak. Suçun vasfını savcılarımız oluşturacak. Onun için sorgunun neye göre yapıldığını, suçlamanın da sonunda nasıl teşkil edileceğini sorusunun cevabını belki başsavcımız verebilir. Başsavcımızla görüştüğümüzde konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacını, bilgilendireceğini ifade etmişti. Kimlerin olduğuyla ilgili liste elimde olmadığı için bunu cevaplamam mümkün değil. Bunlar şüpheli sıfatıyla alınan ifadelerdir. Bunun yanında mağdur müşteki veya tanık olarak ifadesi olan başka arkadaşlarımız da olmuştur. Ancak rakamlarını bilmiyorum. Adli soruşturmalardan bildiğim kadarıyla soruşturmada önceden şikayetin ne olduğu müştekiden dinlenir. Sonra mağdur dinlenir. Bunların sonucunda şüpheliler dinlenir. Başsavcımızdan aldığım bilgiye göre mağdur müşteki ve tanıkların dinlenmiş olduğu, şimdi de şüpheli sıfatıyla diğer kişilerin dinlendiği yönündedir’’ dedi.
Vali Savaş, “Konu ile ilgili bir değişiklik olduğunda Akhisar Cumhuriyet Başsavcımız yazılı ya da şifaen açıklama yapacaktır. Şahısların neyle suçlandığını Cumhuriyet Başsavcımızdan almanız lazım. İşçiler de tanık olarak ifade vermeleri gerekiyorsa belki onun için çağırmış olabilirler. Tanık müşteki sıfatıyla, mağdur sıfatıyla ifadelerinin alındığını görüşmüştük” ifadelerini kullandı.
(İHA)